A munkahelyeteken a munka sok vagy a semmittevés?
Nálunk a munka, rendszeres az önkéntes túlóra, másképp nem végeznénk. Igaz szó nélkül kifizetik. Nem is tudnék semmittenni munkahelyen
Írjatok munkakört is:)
Autóipar, logisztika.
A jelenlegi munkahelyemen inkább a gyakori semmittevés a jellemző (számviteli területen dolgozok), az előző munkahelyeimen viszont a túl sok munka volt a jellemző (leginkább gyári melók, adatrögzítés, stb).
Az egyik végletből estem a másikba. Amíg olyan helyen voltam, ahol feszített tempóban kellett dolgozni, megállás nélkül, még vécére sem lehetett kimenni a kijelölt szüneteken kívül, addig nagyon irigyeltem azokat, akiknek van idejük a munkaidőben kávézgatni, beszélgetni, stb!
Most viszont, olyan helyen vagyok, ahol van, hogy napi 5-6 órán át szó szerint SEMMIT nem lehet csinálni (az Internet le van tiltva a gépeken), és ebbe bele lehet őrülni! Olyanokkal próbálom eltölteni az időt, hogy megszámolom, hány darab lap van egy post-it tömbben, vagy elkezdem a gemkapcsokat széthajtogatni, aztán összehajtogatom az eredeti formájukra. Vagy szétcsavarozom az összes tollat, kicserélgetem benne a beleket, majd aztán újból összecsavarozom őket. Vagy megszámolom, hány másodperc van még hátra a munkaidőből, aztán bámulom az órát, ahogy megy a másodpercmutató és fejben számolom vissza az időt..... Szóval ez sem jobb semmivel, mint az, amikor levegőt sem tudsz venni, mert annyi a munka.
Logisztika, raktàrozàs!
Jelenleg a vírus miatt kevesebb a munkànk, de ha nagyon lelkes valaki, ( általàban nincs ilyen ) akkor talàl mindig tennivalót magànak.
Vírus előtt nem kellett gondolkodni, volt meló megszakadàsig. A túlórât nem vàrjàk el, de ki sem fizetnék!
Általában a kettő váltakozik. Hol megszakadunk, hol elunjuk az agyunkat, nem igazán egységesen kapjuk a feladatokat. De nálam a semmittevés nem teljesen semmittevés, olyankor vagy előredolgozom ha tudok, ha pedig nem, akkor foglalkozom az online kurzusommal, fejlesztem magam. Ha pedig ezekkel megvagyok, olyankor jön az unalom :D.
/ Energetikai szektor, irodista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!