Eljutottam arra a pontra, hogy nem bírok tovább együtt dolgozni két kollégámmal. A munkát szeretem, most léptettek elő, mindig is erről álmodtam, hogy azt csináljam amit most. Nem szívesen hagynám itt a helyet. Pedig azt fogom, ha nem változik semmi. Szeretnék beszélni a főnökkel, hogy vagy ők vagy én. Max azt mondja, ők, én azt is elfogadom, úgyis keresek mást. Vesztenivalóm nincs, egy próbát megér. Viszont nem tudom hogy adjam elő ezt neki. Nem voltam még ilyen helyzetbe, nincs tapasztalatom. Ti hogy közölnétek ezt a főnökkel?
Ha téged előléptettek akkor már jobb helyzetben vagy mint a "kedves" kollégáid.Nyilván azért választottak téged mert képességeidben kiemelkedtél a többiek közül.És ez azt is jelenti, hogy számítanak rád a jövőben,stabil helyed van a cégnél.Én ezt megbecsülném a helyedben, biztos nem menekülnék el pár áskálódó irígy hülye miatt.Sőt én azt mondom, hogy próbálj meg valahogy a dühödből motivációt meríteni, hogy megmutasd a csürhének, hogy még többet is el tudsz érni.Minden egyes további sikered egy tökönrúgás a "kedves" kollégáidnak.Másrészt meg azért se mondj fel a cégnél, mert mehetsz majd akárhova, ugyanezeket a köröket fogod futni mindenhol.Mindenhol megtalál majd az a réteg aki a sikereidet látva ki akar majd kezdeni, mert ők már régebb óta ott vannak meg idősebbek stb.Nem kell semmilyen szinten figyelembe venni a véleményüket,jelentéktelen emberek ezek akik nem véletlenül tartanak ott x év után ahol, ennyit érnek és ennyit ér a véleményük is.Ha jó viszonyban vagy a főnököddel akkor azt megkérdezheted esetleg, hogy ő hogyan kezelne egy ilyen helyzetet. De név szerint ne említsd neki a problémás embereket, mert ha kitudódik a dolog akkor még jobban rád fognak szállni.Sok esetben az ilyen dolgozókat csak azért tűrik meg a cégnél mert túl régóta vannak ott és nem akar nekik a vállalat végkielégítést fizetni.De egy rosszabb gazdasági helyzet felülírhatja ezt a szokást, ez történt nálunk is a covid első hullámánál, 10-20 éves céges múlttal rendelkező emberek is mentek a levesbe, míg többen,4-5 éves tapasztalattal a hátunk mögött maradtunk, mert nagyobb értéket képviselük munkaerőként a vezetőség szerint. Szóval várj még szerintem,nyakunkon a recesszió, megoldódhat a helyzet magától is,és akkor jó lesz látni a köcsögök arcát amikor átveszik a felmondási papírjukat.
2020. szept. 12. 14:50
12/25 A kérdező kommentje:
Most nem ez a lényeg, ne térjünk el a témától. Már leírtam egyébként
2020. szept. 12. 14:51
13/25 anonim válasza:
Eddig is ott dogoztál. Van rólad egy kialakult vélemény. Szerinted ha ezek után pletykákat terjesztenek rólad, kidumálnak...mit gondolsz kit tudnak ezzel meggyőzni?
A megalázás egy más téma. Azt ne hagyd.
2020. szept. 12. 14:56
14/25 A kérdező kommentje:
A kérdésre eddig még senkinek nem sikerült válaszolnia. Nem azt kértem, hogy változtassátok meg a véleményemet. Hanem hogy eljutottam oda, hogy választás elé állítom a főnököt, ha nem küldi el őket, én megyek. Viszont mivel tapasztalatlan és fiatal vagyok (25 éves), nem tudom hogy illik az ilyet közölni. Ebben kértem segítséget, hogy mások ezt hogy tennék. Már túl vagyunk azokon a körökön hogy leülünk és megbeszéljük, ha egyszer a másik fél erre nem hajlandó. Nem fogok visszaszólni se, mert nem akarom az ő szintjükre leslyedni, és a sértegetéseikre reagálni. Pont azt akarják elérni.
2020. szept. 12. 15:28
15/25 anonim válasza:
- Gábor (tegyük fel ő a főnök),zavarhatlak pár percet?
- persze,Kati
Bemész,becsukod az ajtót,jobb esetben hellyel kínál,leülsz.
-Gábor: hallgatlak Kati
-Te: Ismered a problémám a két kolléganőmmel.Eljutottam arra a szintre,hogy nem bírom tovább.Válassz kérlek: vagy ők,vagy én.
Gábor: Kati,átgondolom mit tehetek az ügy érdekében,majd keresni foglak.
Te:Köszönöm,hogy meghallgattál.
Gábor: Nincs mit,most pedig sok más dolgom is van még
U.i:persze,ha tényleg rászántad magad.
2020. szept. 12. 15:50
16/25 anonim válasza:
Deee,nagyonis volt válasz, csak nem érted.
Ha én lennék a főnököd, most biztosan felmerülne bennem, hogy nem jó embert választottam az előléptetéskor.
Ezt sok ember nem veszi figyelembe mikor felajánlanak egy pozíciót. Ez nem csak egy pozíció és plusz pénz. Ez ezzel jár, csak te nem tudsz megbirkózni vele.
Minden vezető, főnök találkozik ilyen helyzetekkel, ez is egy megoldandó feladat.
2020. szept. 12. 15:51
17/25 A kérdező kommentje:
#15 ez így nekem nem tetszik. Gondoltam megkérdezem hogy van rá bármi esély hogy a Kati meg a Béla elkerüljön innen? Mert nem bírok tovább együtt dolgozni velük. Ha azt mondja úgyis el akarja küldeni őket akkor maradok, ha nem akkor átkéretem magam máshova vagy fölmondok. Ez így nem jó?
2020. szept. 12. 15:58
18/25 anonim válasza:
15-ös vagyok:
Ez nem lennék én,te pedig te vagy.
Így ahogy elgondolod,magad alatt vágod a fát,nem fogja azt mondani,hogy igen Kati (te),kirúgom őket kérésedre.
Nem te irányítod Gábort.
De ahogy érzed.
2020. szept. 12. 16:04
19/25 A kérdező kommentje:
És ha azzal kezdem hogy tegyen át a másik helyre? Van egy külön helység ott voltam mikor egyedül voltam, amikor elküldték a többieket a vírus miatt.
2020. szept. 12. 16:10
20/25 A kérdező kommentje:
Kicsit félek ezzel odaállítani hogy van ők vagy én válassz!! Nem tudom megtehetem e, 25 évesen...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!