Karanténban elvárható a munkavégzés? Kötelező betegállomány alatt? Ez egy joghézag vagy csak tudatlanság?
Érdekes dolgot feszegettek egy rádióműsorban. Ha egy tanár igazolt covidos, karanténba kell mennie, és az iskolát bezárják. És átállnak digitális oktatásra ahol is a fertőzött tanár is oktat.
Na de azt mondja erre a munkajogász hogy ha kötelező karanténban van valaki, akkor arra betegállomány jár (hogy igazolt tisztázott legyen a hiányzás). Na de ha betegállomány? Hát akkor ott munkavégzés nem várható el! Még távmunka se hiszen betegállomány tehát munkaképtelen az illető. Ezért betegállomány.
Hogy oldható fel ez az ellentmondás?
Jogász szerint sehogy. Ha karantén és betegállomány van akkor nincs, nem várható el munka még online távmunka se és téma lezárva.
Ott a válasz a 4-es pontban. Ha kaphat más munkát (ebben az esetben távmunkában dolgozhat), akkor nem jár a 7-es kódos táppénzes papír. Persze kérdéses, hogy ezt az orvos hogy dönti el.
Természetesen ha beteg is, akkor 8-as kódos keresőképtelenség, betegszabi majd táppénz.
"A karantén ha hatóságilag elrendelt és kötelező akkor betegállománynak minősül( ha van még a 15 napból) utána táppénz." - ez viszont téves, 7-es kóddal nincs betegszabi, rögtön táppénz, ahogy pl a veszélyeztetett terhességnél is.
Ha kifizetik miért ne?
Legalább nem a szabim fogy és nem a tp összegét kapom.
Én szabadnapomon is felveszem a telefont vagy beugrok ha a közelben vagyok, ha éppen segíteni kell valami apróságban. Szerencsés vagyok ami a munkahelyet illeti, mert itt ezt megbecsülik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!