Mi számít mobbingnak? Mióta terhes vagyok, pár fura dolog történik. Többi lent
Engedd el! 🙂
Három hét kibírható, aztán ha tehetném nem mennék ehhez a főnökhöz vissza dolgozni.
Pláne ha belegondolok mennyire nem tolerálják ha egy gyerek beteg, stb..

Ez nem mobbing.inkabb folyamatos balul elsült dolgok.
Talan ezeket vonzod be mostansag.

Hát szerintem nem feltétlen a tehességed miatt szekálnak, vannak ilyen helyek akiknek még a sz*r is keserű.
Az elsőnél mondjuk ott érdekes a főnököd hozzáállása is, de gondolom a "majd jelezz" neki egy szófordulat volt és kb nem érdekli (igaz másrészről meg ilyen helyeken jó ha tudják hogy másnaptól megy Jóska Pista a beosztás miatt...). Na mindegy. Máskor ha közlendőd van főnivel, és nem veszi fel, küldj neki sms-t. Én is mindig így csináltam és az én beosztottjaim is velem, és akkor kész, te letudtad amit le kellett.
Az emailről/doksiról annyit, lehet úgy fogalmaztad a levelet hogy a nagyfőninek nem tetszett. Ilyenkor elnézést kérsz (még ha nem is gondolod hogy hibáztál, akkor is semleges hangnemben), és mondod hogy legközelebb majd jobban körbekérdezel.
Ha 3 hetet vagy már csak, tényleg ne balhézz össze senkivel, legyél inkább csendes, rendes, mert ez a benyomás fog számítani, ugyanis tutira veszem hogy 1-2 év múlva a főnök főnöke nem fog emlékezni rá hogy te elküldtél neki rosszul egy doksit... S ha emiatt nem vesznek vissza, az kissé törvénysértő is.
Amikor meg a többiek kirakják magukat, egyszerűen tedd azt, hogy sokkkkkal lassabban dolgozol (persze amennyire lehet), adminisztrálj lassabban, ne kapkodj, tök felesleges. Ha számon kérnek, mondd ártatlanul hogy te mindent megtettél, megnézhetik a riportokat, te be voltál logolva, dolgoztál. A riportokból úgyis kiderül hogy a többiek meg nem, szóval erről ennyit...

Mindkét főnök egy érzelmileg fűtött gondolkodásképtelen barom, aki annyira hozzászokott, hogy az alkalmazott mindig bólogat, hogy észre se veszi már mekkora hülye.
Én a helyedben fognám az e-mail másolatát amit elküldtél, és körbeküldeném az egész munkahelyen mindenkinek a rá írt válaszoddal:
'Miért nem lehetett volna megválaszolni, hogy "Sajnálom XY, ezt nem az én dolgom feldolgozni", ahelyett hogy a közvetlen főnökömön keresztül üzenget, hogy micsoda "arcátlan pimasz" vagyok, hogy el mertem küldeni, mikor nekem azt mondták, hogy igenis Önnek küldjem. Remélem mindenki látja micsoda főnökség van itt, és a legjobb munkatársak szépen búcsút mondanak!'

Szerintem engedd el a dolgot, ha már csak 3 hét van hátra.
Sajnos minden munkahelyen vannak olyanok, akik nem nézek jó szemmel, ha valaki gyereket vállal. Nagyon rosszindulatúak tudnak lenni - és ezt annak ellenére mondom, hogy én childfree vagyok, tehát nem szeretnék magamnak babát.
Koncentrálj a jóra, arra, hogy mennyire örülsz a kicsinek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!