Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik a kevésbé kellemetlen?

Melyik a kevésbé kellemetlen?

Figyelt kérdés

Jelentkezel egy állásra, szólnak, hogy mehetnél, tegyük fel, hogy másnap lehet kezdeni. Visszajeleznek arról a helyről, ahova valójában menni szeretnél, szóval 1-1,5 hét múlva eljössz a másikról.

vagy

Visszaszólnak, hogy mehetsz, próbálod minél későbbi időpontra tolni a kezdést, így ha jeleznek a másik helyről, az előzőnél jelzed, hogy bocs, mégse.

2020. aug. 29. 11:18
 1/5 A kérdező kommentje:
nyilván mindezt azért, hogy 2 szék közül ne a földre ess
2020. aug. 29. 11:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Te, figyelj én egy harmadikat tennék. Ha szólnak X helyről, hogy mehetek, amint tudok, de én leginkább Y helyre szeretnék, akkor ezután felhívnám Y helyet, hogy van más helyről fix ajánlatom, úgyhogy vagy még ma egyértelmű választ adnak, vagy elfogadom a másikat.

És ha nem adnak, akkor mennék X helyre, és utólag már nem váltanék, hiába szólnak Y helyről.

2020. aug. 29. 11:29
 3/5 A kérdező kommentje:
jó, de akkor x helyen is azt kell mondani, hogy bocs, előtte megkérdezem y-t, mert igazából oda akarok menni, ergó az x is látná, hogy nem tervezek sokáig ott maradni, szóval lehet inkább keres mást
2020. aug. 29. 11:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Azt valahogy el kell kerülni, hogy X helyen ezt kelljen mondanod. Hivatkozz arra, hogy másnapra van valami elfoglaltságod, utána tudsz kezdeni. Aztán ha mégsem őket választod, akkor szólsz, hogy másik hely közben összejött, és őket választottad.

De én ilyenkor előre el szoktam dönteni, hogy oda megyek, ahonnan előbb jön visszajelzés, hogy fölvettek. Végül is csak oda pályázok, ahová adott esetben jó szájízzel mennék is. Ideális munkahely meg nincs, lehet, hogy ahová nagyon kapaszkodik az ember, egy év múlva ott lenne a legcsalódottabb.

2020. aug. 29. 11:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Tehát akkor inkább a második verzió. Persze, én is így voltam, hogy oda megyek, ahonnan először szólnak, csak hát ha már van összehasonlítási alapod, gondolom valamelyik csak jobban tetszik a másiknál.
2020. aug. 29. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!