Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Volt pozitív hozadéka a...

Volt pozitív hozadéka a Koronavírusnak az életetekben?

Figyelt kérdés
Számomra is mint a legtöbb embernek rengeteg negatív eredménye volt/van. Viszont van egy kevés pozitív is. Sok olyan étterem és bolt is szált végre házhoz ami eddig nem tette. Sokkal több helyen lehet kártyával fizetni mint előtte. A legnagyobb pozitívum, hogy a cég ahol dolgozok lassan de biztosan kezdi megérteni nem kell minden apróságért és a legjelentéktelenebb expokért, tárgyalásokért és megbeszélésekért is azonnal külföldre utaztatni.

2020. aug. 25. 15:45
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Munkahelyemen helyrehozták, megcsinálták a technikai hiányosságokat.

Nem kellett egy halom váltócipőt, tornacipőt, tavaszi kijárós cipőt, ünneplő cipőt vennem a három nagyot növő kisfiamnak, mert nem volt suli. (ez min. 12 pár cipő megspórolását jelentette)

(De ennyi! Ma tudtam meg, hogy ismerősöm édesapja elhunyt a covid miatt. A kórházból még kikerült nagy nehezen, de úgy legyengült, hogy pár nappal később meghalt. Az ilyeneket nem is veszik be a covid áldozatainak listájára, pedig tutira sokan vannak.

Hát, inkább vettem volna 24 pár cipőt és bosszankodtam volna tovább technikai hiányosságok miatt, mint hogy ilyesmi legyen...)

2020. aug. 25. 17:05
 12/38 anonim ***** válasza:
33%

Mindenki értelmesen szónevetséges volt, ennek örülök, és minden beírással egyet is értek.

Nálam még annyi jött, hozzá, hogy rengeteget nevettem az elmúlt "coronás-idöszakban". Egyszerüen nevetésre fakadtam, amikor kiderültek, hogy az élet egyszerüsítésére milyen könnyen rá tud szaokni az ember.

Persze a korlátozások nem voltak jók, még maradni is fog, erösebb is lehet, de szerintem mindenki komolyodott, felelösségtudatosabb lett.

2020. aug. 25. 17:10
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
A környezetet megfigyelhettem, elkezdtem újra TV-t nézni évek múltán.
2020. aug. 25. 17:25
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Annyi, hogy sok szerencsétlenség ellenére is szerencsésnek érzem magam. (leépítettek a vírus miatt és nem sokára rá agyvérzést is kaptam)

Az intenzív osztály egy jó mérce volt arra, hogy sokaknak sokkal rosszabb. Meg a betegség alatt fogytam 10 kilót.

+1: megtanultam főzni:D

2020. aug. 25. 17:58
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell bejárnom munkára, március óta itthon pusztulok. Most f@sz leszek, de számomra megváltás volt ez a járvány, mert minden álmom volt, hogy itthonról melózzak
2020. aug. 25. 18:02
 16/38 Miss Endzsi ***** válasza:
50%
Lehetett egy kiscicánk, mert volt időm nevelni. Ironikusan 4 hónaposan macska koronavírusban hunyt el.
2020. aug. 25. 18:12
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
15ös, én is mindig is arra vágytam, hogy itthonról dolgozzak, s most végre megvan. Viszont így se dolgozom kevesebbet, mint bent, sőt.
2020. aug. 25. 20:47
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

16 sajnalom a cicád :(

Home office a munkahelyen

Odaadtak a diplomám :)

2020. aug. 25. 21:52
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

A home office (= több szabadidő), bár mostanában egyre kevésbé vagyok hatékony.

A munkám miatt sokat levelezek hatóságokkal, végre őket is kezdi utolérni a 21. század, és átállnak elektronikus ügyintézésre. Levelezőn kezdek szeptemberben, távoktatás lesz, kényelmesebb mint bejárni, és a munkával is könnyebb összeegyeztetni.

Amíg a szigorúbb korlátozások voltak, érdekes volt megfigyelni magunkon, hogyan alkalmazkodunk. A lányom szorongósabb típus, őt kevesebb stressz érte a közösségen kívül.

Maszkban nem látszik, ha némán dudorászok.

2020. aug. 25. 22:25
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

-Fogytam 15 kg-ot, mert elkezdtem jobban odafigyelni arra, hogy mit, mikor és mennyit eszem.

-Rengeteget spóroltunk azon, hogy nem járkáltunk ki rendszeresen a lakásból és nem költöttük el a pénzünket olyan dolgokra, amelyek sokszor nem is annyira fontosak vagy szükségesek. (Pl. elmaradt utazások, elmaradt ruha vagy cipővásárlások, elmaradt nyaralás, szórakozások, strandolás, vagy kimaradt pl. a húsvéti mindent-összevásárlós időszak is, stb.) Szinte csak élelmiszerre kellett költenünk, másra nem igazán volt szükségünk.

-Sokkal (de tényleg sokkal) közelebb kerültünk egymáshoz a párommal a home office alatt, mint korábban. Több időnk volt egymásra, nyugodtabbak, türelmesebbek lettünk egymással, mint a korona előtti rohangálós, munkahelyi stresszes időkben. Nem mentünk egymás agyára otthon az összezártságtól, hanem épp ellenkezőleg, sokkal kiegyensúlyozottabbak lettünk.

Persze nagyon hiányzott a szeretteinkkel, barátainkkal, családtagjainkkal való szorosabb, közvetlen kapcsolattartás, nem csak online beszélgetés (mi otthonülők voltunk a vírus alatt), de ezt leszámítva elég pozitívan jöttünk ki a dologból.

2020. aug. 26. 01:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!