Volt pozitív hozadéka a Koronavírusnak az életetekben?
Kevésbé lihegnek az ember nyakába idegenek a tömegközlekedésen, üzletekben (már ha van elég hely hozzá).
Sokan most kezdtek el olyan alapvető dolgokat csinálni, mint pl a vécézés vagy a hazaérkezés utáni kézmosás.
A maszkhordás és a különböző intézkedések miatt más betegségek, pl az influenzás megbetegedések is csökkentek.
Sok munkahelyen és egyetemi szakon jobban bejött a dolgozóknak/hallgatóknak a home office/távoktatás, mint a bejárás (persze akinek nem, az besz#pta).
Az idősek, veszélyeztetettek közül sokan kezdtek az átlagosnál jobban odafigyelni az egészségükre.
Bizonyos helyeket talán gyakrabban, igényesebb módon takarítanak-fertőtlenítenek, mint egyébként (pl üzletek, tömegközlekedés, egészségügyi intézmények).
Sokan kezdtek új hobbikat, többet sportoltak, rendbe tették a lakást/házat, elkezdtek tanulni pl egy nyelvet, stb.
A hibrid oktatás (egyetem) egyértelműen ilyen lenne - bár még nálunk nem lehet tudni, hogyan is lesz. Bár a gyakorlatok hiányoztak, az online oktatás is sokkal jobb volt, mint a hagyományos - és most NEM csak kényelmi szempontokra gondolok (pl. nem kellett utazni, tudtam rendesen ebédelni stb.), számomra hatékonyabb is volt.
A szélesebb körű online / postai ügyintézés is jó.
Bár mi idén a vírus miatt nem voltunk nyaralni sehol (ami nagyon hiányzott), a házban és a ház körül egy csomó olyan munkát elvégeztünk a nyáron, amire a korábbi években sosem volt elég idő - bár még mindig lenne tennivaló.
Egy egésszel jobb lett az átlagom
Tisztességesebbek voltak az oktatók és visszanézhető, visszahallgatható volt minden óra, ezáltal sokkal jobban lehetett készülni
Nem kellett 2 órát elutazgatnom
Itthonról dolgozhattam az elmúlt majdnem fél évben
Váltottam munkahelyet, ahol sokkal jobb a közeg
Sokat spóroltam, mert nem mentem sehova 2-3 hónapig
Ingyen mobilnet
Nem járkáltak úgy ellenőrök, így a bérleteim árat is megspóroltam ha egyáltalán mentem valahova
Sikerült leszokni a sminkelésről:)
Itthonról dolgozom, nem kell egy zajos, open plan irodában lennem, ahol folyton szólnak a telefonok, megzavarnak a munkában.
A bankkártya is jó, én eddig is azt használtam, ahol lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!