Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ezekután még dolgoznátok egy...

Ezekután még dolgoznátok egy ilyen helyen?

Figyelt kérdés
4hete dolgozom motoros ételfutárként, és olyan akció van nálunk, hogyha a rendelés nem érkezik meg 30 percen belül, akkor ingyen adjuk. Általában, 10-15 percen belül elkészül a kaja, tehát néha csak 15 percem van kiszállítani. Mindezt úgy, hogy néha több címre is kell szállítsak egyszerre. Ha a konyha hibájából nem készül el időben, akkor a szakácsok fizetik, de ez nem szokott előfordúlni. Ha pedig kevebb mint 20 perc alatt elkészül, és mégsem érkezik meg időben, akkor én kell kifizessem. 4 hét alatt 3alkalommal késtem 2-10 percet, de szerencsére jófejek voltak a kliensek, és kifizették a késés ellenére. Utolsó alkalommal 2perccel a határidő előtt megérkeztem a címre, csengettem de nem nyitott ajtót senki. Ezután felhívtam, és azt válaszolta, hogy nem hallotta a csengőt, de azonnal kijön. Mire ajtót nyitott már le is telt a 30 perc, és nem akart fizetni. Ezután a földre dobtam az ételt, és azt mondtam, hogy "akadjon a torkodon", majd eljöttem. Mire visszaértem az étterembe a főnök dühösen ordibált velem, mert panaszt tett az előbbi gyökér. Emiatt 20ezer forintot akar levonni a fizetésemből.

2020. aug. 20. 20:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2020. aug. 20. 21:17
 12/17 anonim ***** válasza:
91%

Tűnj el onnan minél hamarabb!

Kb teljesíthetetlen elvárásokat támasztanak, a dolgozóval fizettetnek és még ők pofáznak.

Az ilyen szutyok melót el sem szabad vállalni. Ebből csak ráfizetésed lesz, nem hadznod.

2020. aug. 20. 21:22
 13/17 anonim ***** válasza:
83%
Jó ötlet volt, de legközelebb az ilyennél inkább vágd az illetőhöz az ételt. :)
2020. aug. 20. 21:38
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Melyik türhő az? Ne szívjunk már vele!
2020. aug. 20. 22:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én már ott kiakadtam a kérdés olvasása közben, hogy a főnök (vagy a cég) a munkavállalók pénzével "kaszinózik". Tehát ő (a főnök) nagylelkűen kitalál valamilyen akciót, amitől forgalomnövekedést remél a saját hasznára, saját zsebére, de a felelősséget nem ő vállalja ha nem ér időben célba az étel, hanem áttolja a dolgozókra. Tehát a plusz haszon mindenképpen a tulajé/cégé, az esetleges kár meg a munkavállalóé. Tipikus jó kis vállalkozói mentalitás. Gerinctelenség a köbön. Ha ilyen akciót kitalál, bele kellene kalkulálnia az esetleges veszteség lehetőségét is, nem csak az extra profitot, mert bármilyen oknál fogva meghiúsulhat a 30 perces kiszállítás (nemcsak a futár hibájából) és az emiatt bekövetkezett kárt neki (a cégnek) kellene kifizetnie. Amúgy szerintem a reakciód kissé erős volt, én nem reagáltam volna ilyen erősen, de felmondtam volna minél előbb.
2020. aug. 21. 01:14
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Kötbért számít fel a munkaadó? Mire fel? Ismeri a kötbér jogi szabályozást? Részletesen szabályozva van! Munkaügyi bíróság, ha levonja a fizetésből.

Első munkahelyem az árufuvarozásban: 15 perc késés 50.000, 30 perc késés 100.000Ft. - ba kerül.

Ki volt számolva a felrakóhely és a lerakóhely közötti távolság + mennyi idő alatt lehet megtenni + ráhagyás. Műszaki hiba, hatósági ellenőrzés, terelés, forgalmi viszonyok, időjárás stb. Mentesít a kötbér fizetése alól. Kötbérezni az autógyárak szoktak, meg pár élelmiszer üzlet. Bőven, időben oda lehet érni. Ahhoz, hogy késés legyen belőle pl. 200km-es táv esetében 2 órát valahol elnézelődtem vagy az irányító elszámolta magát.

Ilyen futárként, ilyen feltételek mellett, soha nem dolgoznék! Főnöködnek ingyen dolgozó kell, erre megy ki az egész.

2020. aug. 25. 01:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Adni kell szart neki, legyen mit rágnia.
2020. aug. 25. 05:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!