Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan mondjak fel?

Hogyan mondjak fel?

Figyelt kérdés
23 éves srác vagyok. Egy éve dolgozom egy cégnél. Az az igazság az elején is úgy indultam neki hogy amint lehetőség lesz egy bizonyos munkahelyre belépni újra azonnal megyek. Eltelt egy év itt. Hogy mondjam a munka itt nem egy leány álom.. Nem az hogy fizikailag nehéz hanem egészségre ártalmas inkább illetve a fizetés se a legjobb. Viszont a társaság nagyon jó, jó a csapat. Viszont a szívemben és az agyamban is nagyon régóta küzdök azért hogy visszatérhessek arra a bizonyos munkahelyre ahol ezelőtt voltam és igazán jól éreztem magam. Mind a munkakör mind az egész klappolt nekem teljesen. Most a napokban megkerestek, hogy észrevették hogy milliószor érdeklődtem, és korábbi tapasztalatom is van, így van esély hogy egy megüresedett helyre felvennének. Hétfőn kell mennem tárgyalni személyesen is. Na de ha sikerülne, (az isten adná) hogy mondják fel mit mondjak? Segítsetek
2020. aug. 8. 20:26
 1/4 anonim válasza:
100%

Megmondod szépen hogy jobb lehetőség miatt elmész.

De azzal számolj hogy van felmondási idő amit vagy elengednek vagy nem.

Saját vélemény ha engem valahol elküldenek,vagy felmondok,biztos nem mennék vissza mégegyszer.

2020. aug. 8. 20:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

1. Csak akkor hagynám itt a mostani, ha a régi-új helyen jelentősen több lenne a fizetésem, mint a mostani helyen. Ez elegendő is indoknak.

2. Ha ez kilőve, akkor hivatkozhatsz közlekedésre, vagy munkaidő beosztásra

2020. aug. 8. 20:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Miért hagytad ott, vagy miért kellett ott hagynod az előző helyedet, ha minden klappolt? Másrészt biztosan ugyanaz fogadna ott téged, mint ami most az emlékeidben él? Nyilván te látod ezt jobban, de én nem bolygatnám a múltat...
2020. aug. 8. 22:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az őszinteség a legjobb.

Mindenki tudja, ha szembenéz vele ha nem, hogyha az embernek jobb lehetősége adódik, amiért megéri lépni, akkor azt meg is fogja tenni.

Szóval megkeresném a főnököt, hogy lenne-e rám pár perce az irodájában, majd elmondanám, hogy szerettem itt dolgozni, de adódott egy nagyon jó lehetőség, amivel mindenképpen szeretnék élni is, úgyhogy a mai naptól szeretnék felmondani.

Közben odaadnám a felmondási papírom. Talán megemlíteném, hogy ez hirtelen jött neked is, szóval nem tudtad volna korábban közölni, de köszönöd a lehetőséget és hogy itt lehettél (akár igaz akár nem).

Kicsit nyálasabbnak is kell sajna lenni, mert vannak olyan főnökök, akik direkt cseszegetik a felmondási idő alatt a dolgozót, mert ő nem volt elég lojális ahhoz a céghez, akit totál nem érdekelsz. Sajna ezt egyik kollégámnál tapasztaltam, miután felmondott.

2020. aug. 10. 14:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!