Mi a véleményetek az olyan főnökről, akinek, ha gondja van valakivel, akkor azt mindig a többi dolgozó előtt kritizálja és fenyegeti?
Nekem eddig egyszer volt ilyen főnökasszonyom, közmunkában. Reggel, az eligazításkor, amikor kiadta a munkákat, ha valakivel valami baj volt (Nem volt megelégedve a munkájával vagy panasz jött rá.), azt mindig ott, a többi munkás előtt olvasta a fejére. Volt, hogy kerekperec rendkívüli felmondással fenyegetőzött. És hozzátartozik, hogy megvoltak neki a kis kedvencei, akiknek mindent elhitt és elnézett. (Volt, hogy ittasságot tussolt el, amikor valakinél belilult a szonda.) Engem is egyszer beköpött valaki, aki pikkelt rám, kitalálta, hogy én nem dolgozom, csak bénázok. Ő meg elhitte, és ott mindenki előtt lehordott, hogy jó lenne, ha belehúznék.
Még ami némileg hasonló, egy kínai étteremben dolgozva volt, hogy a munkatársak előtt fenyegetett a főnök, hogy ha nem maradok bent túlórázni, akkor ne számítsak szerződéshosszabbításra a lejárat után.
Mindent összevetve, az még rendben van, hogy ha valakire panasz jön, akkor azt mondani kell neki. De ennek a korrekt módja, hogy behívja az illetőt az irodába, és ott négyszemközt közli vele. Az ilyeneknek az életükkel nincs rendben valami vagy egyszerűen hatalmat akarnak fitogtatni? Vagy élveznek kvázi nyilvánosan megalázni másokat?
Azt, hogy türhő. Ezeket 4 szem közt kell megbeszélni, nem mindenki előtt.
1x volt, hogy faterommal voltunk cukrászdában, sütit kertünk elvitelve. A kiscsaj a pultban meg új lehetett, bénázott. A főnök asszony meg oltogatta. Fater meg finoman éreztette vele, hogy nem a vevők elött kellene ezt rendezni. Kislány hálás volt, vezetőség szégyenkezett.
Úgy volna korrekt, ha betartotok a főnöknek. Gondolom nem csak 1 embert aláz, hanem hol ezt, hol azt. Kollektíven szólni kell neki ott mindenki előtt, hogy fejezze be.
"Ha rajtam múlna, az ilyenért minimum pénzbírság járna."
Be kell jelenteni a felettesénél, akkor van rá esély. Léptél?
Egyébként meg tanulj, hogy minél jobb helyen dolgozhass, ott kisebb rá az esély, hogy ilyen főnököt kapsz.
13: Közmunkában, ha bejelentem, csak én húztam volna a rövidebbet, utána kitalált volna valamit, hogy kirúghasson. Ő tényleg olyan volt, hogyha ki akart rúgni valakit, akkor belátható időn belül ki is rúgta. Ha mással nem, avval az indokkal, hogy rosszul dolgozik.
A kínaiban pedig nem volt kinek jelenteni, ő volt a legfőbb, az övé volt az étterem.
Hogy valszeg egy vesztes.
Én anno kiszakadva a sulibol egy napilap hirdetésszervezőjeként kezdtem kb 20 évesen.
Örömmel kezdtem beletanulni, kíváncsian stb.
Csak még nem volt elég az ugyfél akiket hoztam.
De gondoltam úgyis menni fog. Tanulok gyakorlok belejövök.
Erre pár hét mulva beállitott a nagyfőnök és meglepetésemre mérhetetlen üvöltözésbe kezdett mindenki előtt engem (egy bakfis gyakornokot tanulót)lecseszni, hogy kevés bevételt hozok, tízszereznem kell, és teljesen ki volt fordulva magábol.
Nos èn ugy gondolom akinek egy gyakornokon(tanulo csendes "kislányon")kell levezetni a frusztrációit, ott biztos nagyon éghet a ház. A főnök valami örök vesztes lehet.
Szerintem nem kell mondanom hogy ez nem motiváló magatartás, hanem sőt, abszolut demotiválo. Szépen el is jöttem onnan.nrkem ez nem tanítás, nem erre volt szükségem. Az alap motiváciom amugy is megvklt hogy akartam es szívvel lélekkel kezdtem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!