Mi a véleményetek az olyan főnökről, akinek, ha gondja van valakivel, akkor azt mindig a többi dolgozó előtt kritizálja és fenyegeti?
Nekem eddig egyszer volt ilyen főnökasszonyom, közmunkában. Reggel, az eligazításkor, amikor kiadta a munkákat, ha valakivel valami baj volt (Nem volt megelégedve a munkájával vagy panasz jött rá.), azt mindig ott, a többi munkás előtt olvasta a fejére. Volt, hogy kerekperec rendkívüli felmondással fenyegetőzött. És hozzátartozik, hogy megvoltak neki a kis kedvencei, akiknek mindent elhitt és elnézett. (Volt, hogy ittasságot tussolt el, amikor valakinél belilult a szonda.) Engem is egyszer beköpött valaki, aki pikkelt rám, kitalálta, hogy én nem dolgozom, csak bénázok. Ő meg elhitte, és ott mindenki előtt lehordott, hogy jó lenne, ha belehúznék.
Még ami némileg hasonló, egy kínai étteremben dolgozva volt, hogy a munkatársak előtt fenyegetett a főnök, hogy ha nem maradok bent túlórázni, akkor ne számítsak szerződéshosszabbításra a lejárat után.
Mindent összevetve, az még rendben van, hogy ha valakire panasz jön, akkor azt mondani kell neki. De ennek a korrekt módja, hogy behívja az illetőt az irodába, és ott négyszemközt közli vele. Az ilyeneknek az életükkel nincs rendben valami vagy egyszerűen hatalmat akarnak fitogtatni? Vagy élveznek kvázi nyilvánosan megalázni másokat?
Az hogy egy tapló.
Engem egyszer úgy rúgtak ki egy cégtől, hogy bejöttek a kollégáim, és körbeálltak, majd a vezetőm közölte velem, hogy szerinte alkalmatlan vagyok a pozícióra, a többiek meg bólogattak hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!