Ez csak szerintem volt szexista megjegyzés a főnökömtől?
Az irodában van egy csap hátul. Csúnya vízköves volt. Szólt a főnök, hogy hozott vízkőoldót (már kértünk pár hete, most jött meg a rendelés) 4 nő és 1 férfi dolgozik az irodában. A férfi kollégának épp nem volt dolga, mondta megcsinálja. Erre mondta a főnök, hogy hagyja, majd a lányok megcsinálják. Én meg csak néztem, hogy mi van?? Ez csak szerintem volt kicsit durva?
L/25

Továbbá...
A szexizmus a nők hátrányos megkülönböztetését jelenti. Hogy miért? A férfi-nő axison a nők vannak társadalmilag elnyomva a férfiak által. Mivel *szisztematikus* elnyomásról beszélünk "fordított szexizmus" nem létezik, mert a nők nem rendelkeznek hatalommal a férfiak felett. (Nyomatékosítom: kizárólag a férfi-nő axison.)

"Gondolom akkor is fel lennél háborodva, ha a férfi kollégát kérné meg rá, hogy emeljen fel valamit elvégre ő a férfi."
De azért kérné meg, mert férfi, vagy mert erősebb? Mert én egy alacsony lány vagyok, és rengetegszer kérek meg embereket, hogy segítsenek levenni valamit - nőket és férfiakat is, a magasságot nézem, meg hogy ki van közel.
Ha ránézek Keira Knightley-ra és Dwayne Johnson-ra, akkor utóbbit fogom megkérni a pakolásra, mert a gyengébbnek tovább tartana. Ugyanígy ha Dot-Marie Jones (tessék megguglizni) és Kevin Hart állna előttem, hogy ki cseréljen körtét, akkor a 191 centis nőnek mondanám, nem a 157 centis pasinak, hogy ezt inkább ő.
Itt azzal van baj, hogy ő nem egy külsőre vonatkozó ítéletet hozott meg, hogy ki magasabb, erősebb, és a fizikuma miatt könnyebben, hatékonyabban elvégez egy feladatot, hanem társadalmi szerepeket erőltetett a dolgozókra. Szerinte a nők jobbak a takarításban, ezért csinálják ők, hiába van ott a férfi, aki felajánlja, hogy elvégzi a feladatot.
Remélem, érthető. Az, hogy valaki abban nő fel, hogy az anyja sikál, és szerinte akkor az női dolog, az egy vélemény. Az, hogy az erősebb ember erősebb, az meg tény.

Kiborult a primadonna:DDDD
Le ne törjön már a körmöd egy kis házimunkától, hogy a főnök még azt is kinézi belőled vagy arra teljesen alkalmatlan lehetsz vajon, azért hőbörögsz;)
Örülj, hogy ennyit kinéz belőled bár nem biztos s lehet csak a munkatársnődre gondolt, téged meg nem akart megbántani;)

A férfi kolléga felajánlotta, a főnök rá is hagyhatta volna, de muszáj volt neki a női dolgozókat felszólítani erre. Felesleges lépés, mégis erős késztetése lehetett rá. Miért? Én is megkérdezném magamban. Látni akarja, hogy egy nő "női" munkát végez? Ettől elégedett és boldog? Hősként tekint magára, hogy visszaállította a világ rendjét?
Mellesleg a vízkőoldó használata nem igényel gyakorlatot. Meg kell fordítani a flakont és szemrevételezni a használati utasítást...
Ha csak ennyi baj van a hapsival, akkor intézd el a csapot és hagyd, hadd örüljön a fejének. Ha viszont kevesebb fizut kapsz mert nő vagy, akkor tegyél lépéseket.

Szerintem az.
Nálunk 5 pasi van, 2 nő. Az egyik pasi össze szokta f0sni a wc-t, belenyírja a seggszőrét.
Az idősebb nő munkatárs mindig kitakarít helyettük, én nem.
Elvárnák hogy mi takarítsuk ki, mert nők vagyunk.
A szar0s néha bent szokott mosakodni, fogat mosni. Egyszer belemártottam a fogkeféjét a budiba 🙃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!