Ez csak szerintem volt szexista megjegyzés a főnökömtől?
Az irodában van egy csap hátul. Csúnya vízköves volt. Szólt a főnök, hogy hozott vízkőoldót (már kértünk pár hete, most jött meg a rendelés) 4 nő és 1 férfi dolgozik az irodában. A férfi kollégának épp nem volt dolga, mondta megcsinálja. Erre mondta a főnök, hogy hagyja, majd a lányok megcsinálják. Én meg csak néztem, hogy mi van?? Ez csak szerintem volt kicsit durva?
L/25

Semmi szexizmust nem látok benne.
Viszont aki ezen fönnakad, az egy nagyon szőrszálhasogató ember.

3-as cseréltem már nőként villanykörtét is és vízcsap nyitójába alkatrészt is.
De még mindig nem értem mi köze a vízkőoldónak ahhoz amit kérdezett a kérdező.

De elmagyaráznád hogy mi ebben a szexizmus? Amúgy ezt a szót először a feministák kezdték el használni.
Szerintem a 3-as jár közelebb az igazsághoz. Szimplán a főnöke úgy volt vele hogy a nők gyakrabban használnak vízkőoldót. Szerintem semmi lenéző gondolata nem volt a nemi szerepeket illetően.

A nők dolga a takarítás -> a nők jobban értenek a takarításhoz használt vegyszerekhez -> a nők gyakrabban használnak vízkőoldót -> a nő takarítson, mert szimplán nő.
A feltevés, hogy valaki azért ért jobban xy-hoz, mert férfi vagy nő az megkülönböztetés -> ergo, szexizmus. Mondvacsinált nemi szerepekből indult ki a főnöke. De a takarításhoz való értés nincs a DNS-be kódolva, a főzni tudás nem agytekervényeken múlik, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!