Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez csak szerintem volt szexist...

Ez csak szerintem volt szexista megjegyzés a főnökömtől?

Figyelt kérdés

Az irodában van egy csap hátul. Csúnya vízköves volt. Szólt a főnök, hogy hozott vízkőoldót (már kértünk pár hete, most jött meg a rendelés) 4 nő és 1 férfi dolgozik az irodában. A férfi kollégának épp nem volt dolga, mondta megcsinálja. Erre mondta a főnök, hogy hagyja, majd a lányok megcsinálják. Én meg csak néztem, hogy mi van?? Ez csak szerintem volt kicsit durva?

L/25

2020. aug. 1. 15:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Teljesen igazad van, szerintem is szexista megjegyzés. A férfi kollégádat normálisan nevelték, a főnököd viszont egy bunkó. Engem is baromira felbosszantanak az ilyesmik. Kérdés, hogy össze akarsz-e veszni a főnöddel emiatt...
2020. aug. 1. 15:22
 2/16 anonim ***** válasza:
25%
Bocsi, főnököddel...
2020. aug. 1. 15:23
 3/16 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem semmi extra nincs benne, nyilván a nők jobban értenek a takarításhoz. Gondolom a villanykörtét meg a férfi cseréli ki, vagy a nehezebbet ő emeli. Legalábbis nálunk itthon is így működik, nem azért mert hülyék vagyunk meg szexisták. Férjem magasabb erősebb, nehezebb munkák rá hárulnak, vagy amihez mászni kell. (Én rosszul vagyok a létrán). Viszont én tudom melyik szer mire való a konyhában, hogy kell használni rendesen a vízkőoldót. Megcsinálja ő is ha kell, de rossz nézni.😁
2020. aug. 1. 15:24
 4/16 anonim ***** válasza:
24%

Semmi szexizmust nem látok benne.

Viszont aki ezen fönnakad, az egy nagyon szőrszálhasogató ember.

2020. aug. 1. 15:28
 5/16 anonim ***** válasza:
20%
Én nem értem ebben mi a szexista beszólás. Elmagyaráznád? Mi köze a vízkőoldónak a szexizmushoz?
2020. aug. 1. 15:29
 6/16 anonim ***** válasza:
33%

3-as cseréltem már nőként villanykörtét is és vízcsap nyitójába alkatrészt is.

De még mindig nem értem mi köze a vízkőoldónak ahhoz amit kérdezett a kérdező.

2020. aug. 1. 15:31
 7/16 anonim ***** válasza:
8%
Ja, menj sírd ki magad twitteren
2020. aug. 1. 15:47
 8/16 anonim ***** válasza:
79%
Nem fog tetszeni a válaszom a sok húgyagyúnak, de ez szexizmus. (Magyarországon ilyesmiről nem beszélünk mert itt nem létezik szexizmus csak egy rinyás pitsa vagy.)
2020. aug. 1. 15:54
 9/16 anonim ***** válasza:
23%

De elmagyaráznád hogy mi ebben a szexizmus? Amúgy ezt a szót először a feministák kezdték el használni.

Szerintem a 3-as jár közelebb az igazsághoz. Szimplán a főnöke úgy volt vele hogy a nők gyakrabban használnak vízkőoldót. Szerintem semmi lenéző gondolata nem volt a nemi szerepeket illetően.

2020. aug. 1. 15:59
 10/16 anonim ***** válasza:
84%

A nők dolga a takarítás -> a nők jobban értenek a takarításhoz használt vegyszerekhez -> a nők gyakrabban használnak vízkőoldót -> a nő takarítson, mert szimplán nő.

A feltevés, hogy valaki azért ért jobban xy-hoz, mert férfi vagy nő az megkülönböztetés -> ergo, szexizmus. Mondvacsinált nemi szerepekből indult ki a főnöke. De a takarításhoz való értés nincs a DNS-be kódolva, a főzni tudás nem agytekervényeken múlik, stb.

2020. aug. 1. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!