Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Más is van így ezzel,h a home...

Más is van így ezzel,h a home office miatt már annyira nincs motivációja a munkához, h csak a megúszáson gondolkozik és kb. egész nap sorozatokat néz/videójátékkal játszik?

Figyelt kérdés
Mivel technikailag megoldható, így a cégünk a mi osztályunkon a vírus utánra is örök home office-t vezetett be. Nekem nagyon hiányzik a közösségi tér, ahova nap mint nap bejártam. Szerettem a melót ,nem volt gond a motivációmmal,mert a többiekkel motiváltuk egymást ,ha nem is így direktbe, de önmagában az pozitív hatással volt rám,h ott vagyunk egymás mellett, poénkodunk, dumálunk stb, így a munka is élvezhető volt. Amióta meg otthon gubbasztok teljesen elment a motivációm az egésztől, így h nincs meg a személyes kontakt a munkatársakkal sokkal kevésbé érdekel az egész, csak a megúszáson jár az eszem, egész nap sorozatokat nézek, vagy játszom valamivel. Biztos van akinek bejön ez, de nekem nagyon nem való ez a home office, azt már látom.
2020. júl. 28. 09:08
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, engem pont az motivált, hogy nem duruzsolnak állandóan a fülemben, nem szól az ordenáré zene, és tudok kocentrálni.
2020. aug. 2. 19:49
 32/34 anonim ***** válasza:
Keress másik munkát.
2020. aug. 4. 09:38
 33/34 anonim válasza:
77%

Én ugyanebben a helyzetben vagyok, csak annyi különbséggel, hogy én másodmagammal maradtam az irodában mikor márciusban kitört ez a vírushiszti. Volt többször is olyan hét, hogy egyedül voltam benn. Én igénylem a társaságot, a munkahely feelinget, nekem az otthon csak úgy tud otthon maradni, ha reggel elmegyek, és este oda érek haza munkából egy fárasztó nap után. Ilyen vagyok, ezek az érzéseim, nem lehet felülírni mindenféle hatékonysági meg spórolási megfontolásokkal.

Sajnos nálunk egyéb problémák is vannak a cégnél a munkaszervezés kapcsán, így már eljutottam oda, hogy keresztrejtvény-fejtéssel próbálom tréningezni az agyamat, hogy ne haljon el minden agysejtem a nagy semmittevésben. :D Rám ilyen hatással van a főnök meg a kollégák teljes hiánya. Ez nekem messze van a hatékonyságtól...

2020. szept. 27. 14:22
 34/34 anonim ***** válasza:

Én rettenetesen irigylek mindenkit, aki home office-ban lehet!

Fáj a szívem a napi 2 óra utazásért, ami alvással, sporttal telhetne (telt tavasszal és a nyár első felében), zajban, járkálásban, nyüzsgésben voltaképp egyáltalán nem tudok koncentrálni továbbá nekem konkrétan az egyedüllétre van nagy-nagy igényem.

A csodás cégnél, ahol dolgozom, heti 10 nap home office-t ígértek, amit elvettek. Elvették, mert ha bent kávézik napi 4-szer fél órát és ebédel 1 órát a munkavállaló, akkor elhisszük, hogy dolgozik, ha otthon 10 perc alatt kitereget munkaidőben, akkor viszont irgum-burgum. Elvették, mert a management-nek energiát kellett volna belefektetnie abba, hogy a kollégákkal egyeztessék, hogy ki mikor legyen bent, melyik nap legyenek a meetingek és akkor mindenki bent legyen, esetleg a felesleges meetingeket szerintem törölni kellene.

Minden nap hulla fáradtan, álmosan kelek, legmélyebb álmomból ver fel az ébresztőóra. Tömegközlekedem kétszer egy órát, több átszállással. Legalább a COVID miatt tömeg nincsen. Az irodában zaj, nyüzsgés, járkálás, a mellettem ülő olyan hangosakat sóhajt szinte folyamatosan, hogy Dart Vader megirigyelné, folyamatosan megállnak mögöttem, a másik osztály üvölt, vihog, a konyhában kávézás közben üvöltenek (de olyan hangerővel, hogy agyilag nem fogom fel, miért jó így beszélgetni), járkálok le az udvarra, hogy végre egyedül is legyek valamikor...

Olyat is észrevettem magamon, hogy otthon ha elmosogatok vagy beteszek egy mosást, kiteregetek (5-15 perces feladatok), akkor utána valahogy motiváltabban folytatom a munkát, tényleg pihentebben. Munkahelyen ha lemegyek sétálni, visszaérve ugyanolyan enervált vagyok, mint előtte.

Én most nagy erőkkel állást keresek és többek között ezért. Amikor mentem, heti 1 nap home office volt az ígéret. Jött a covid. Első hullám alatt még otthon voltunk és ígérték, hogy utána havi 10 lesz. ELVETTÉK. Tanulok is munka mellett és nagyon nem azt adja a cég, amit ígért. (Ezer más probléma mellett.)

Javaslom Neked is a munkahelyváltást. Van cég, ahol nincs/kevés home office van, vagy ha a covid miatt még nem is járnak be, de fognak. Ha ott érzed jobban magad, keress olyan céget.

2020. szept. 27. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!