Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Más is van így ezzel,h a home...

Más is van így ezzel,h a home office miatt már annyira nincs motivációja a munkához, h csak a megúszáson gondolkozik és kb. egész nap sorozatokat néz/videójátékkal játszik?

Figyelt kérdés
Mivel technikailag megoldható, így a cégünk a mi osztályunkon a vírus utánra is örök home office-t vezetett be. Nekem nagyon hiányzik a közösségi tér, ahova nap mint nap bejártam. Szerettem a melót ,nem volt gond a motivációmmal,mert a többiekkel motiváltuk egymást ,ha nem is így direktbe, de önmagában az pozitív hatással volt rám,h ott vagyunk egymás mellett, poénkodunk, dumálunk stb, így a munka is élvezhető volt. Amióta meg otthon gubbasztok teljesen elment a motivációm az egésztől, így h nincs meg a személyes kontakt a munkatársakkal sokkal kevésbé érdekel az egész, csak a megúszáson jár az eszem, egész nap sorozatokat nézek, vagy játszom valamivel. Biztos van akinek bejön ez, de nekem nagyon nem való ez a home office, azt már látom.
2020. júl. 28. 09:08
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
60%

Jaj egyem a kicsi szíved, de rohadtul tudlak téged sajnálni. Cseréljünk!

Kelj fel másfél órával előbb, hogy a bkk és a máv hulladék szolgáltatásait igénybevedd csúcsidőben, rendszeresen elkéss a nevetségesen pontatlan járatok miatt, majd újabb 1 órát utazz haza úgy, hogy 8 helyett már több, mint 10 órád elment a napból, és akkor hazaérsz hullafáradtan és csak annyit tudsz csinálni, hogy bontasz 1 sört, bedöglesz a tv elé és alszol este.

2020. júl. 28. 12:39
 22/34 A kérdező kommentje:
Nekem 10 perc sétára volt a munkahelyem.
2020. júl. 28. 13:06
 23/34 anonim ***** válasza:
38%
Ja, hát sajnos nem mindenki olyan rohadtul kis szerencsés mint te. Ne rinyálj.
2020. júl. 28. 14:00
 24/34 anonim ***** válasza:

Nálam minden érvnek az ellentéte igaz:

Nem örülök, hogy sokkal hosszabban kell készülődni reggel, nem örülök a "rendes" és ennélfogva kényelmetlenebb ruhákba bújásnak, fárasztó egész nap emberek között lenni, a zajban pedig nem is tudok igazán koncentrálni.

Időm és energiám is akkor van szabadidőmben barátokra, ha nem kell minden nap bejárni és 9 órát bent tölteni.

Mindazonáltal jó lenne, ha a munkavállalók dönthetnének és pl heti 1 vagy 2 nap bejárás lenne kötelező...

Szerintem próbálj váltani valahogy, ha nem tetszik

2020. júl. 28. 16:17
 25/34 anonim ***** válasza:
31%
Sztem alapba a home office az introvertaltabb típusú embereknek jon be. Valljuk be hosszu tavon nem egeszseges. En pl speciel ugy vok ezzel az otthoni munkavegzessel hogy az embernek legyen meg a saját élettere. Nekem az otthonom a nyugalom feltőltödés szigete ahol teljes mértékben szeretnem kizarni a kulvilagot koztuk a munkahelyet legfokepp. Igen a munkavegzesnek is meg van a sajat helye..nálam. Nem szeretném haza vinni.S igen kell az a napi rutin h reggel kelés keszulodes kilepek az ajton atszellemulve erek az irodaba visszafele ugyanez. A koztes ido alatt szellemulok at az utazas soran. De az h egybe folynak az esemenyek a napok h nincs kihez szolni csak a laptop slamposan s még esre 10kor azt figyelem na ez nekem nem kell. Sztem egyatalan nem egeszseges hosszu tavon a home office az ember befele fordulova valik, stb. Tudom mert csinaltam s nem jott be. Kell az interakcio nekem legalabbis 1 1 kave par jo szo vicceskedes a kollegakkal. Kellenek ezek az impulzusok a mindennapokba. Emberek kozott lenni jonni menni🙂
2020. júl. 29. 21:03
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Fura dolgok ezek, az biztos, én extrovertált vagyok, de ezt nem az irodában szeretem kiélni, meg amúgy lehet skypeon meg teamsen is hülyéskedni. Szóval tényleg nagyon egyedi, szerintem olyan megoldások kellenének, hogy eleve virtuális csapatokat alkotni, akik néha találkoznak az irodában, és mindenki úgy osztja be az idejet a kötelező megbeszélések mellett, ahogy akarja. Ha bent akar lenni, akkor bent van, ha otthon, otthon, ha egy másik országból, akkor onnan :) technikai akadálya már nincsen
2020. júl. 29. 21:11
 27/34 anonim ***** válasza:
Én akbivertált vagyok, informatikában dolgozom, sok feladatom van, amihez csend kell. Open officeban vagyunk a munkahelyen, ami nagyon zajos, így ha nagy ritkán engedélyezik a home officet, olyankor jobban tudok dolgozni, hatékonyabb vagyok, mint a munkahelyen.
2020. júl. 29. 21:20
 28/34 anonim ***** válasza:
*ambivertált
2020. júl. 29. 21:20
 29/34 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyan még nincs kimondva hivatalosan, de ugyanaz várható hosszútávon, mint amilyen helyzetben a Kérdező van jelenleg: állandó jelleggel bevezetik a folyamatos home office-t.

Mivel azonban egy elég nagy multiról beszélünk, nagyon sok részleg, illetve munkakör számára fontos az irodai jelenlét (az enyém nem ebbe a kategóriába esik értelemszerűen). Ez ugye azt is jelenti, hogy az irodai helyeket a cég továbbra is bérelni fogja, azzal a különbséggel, hogy az eddigi 4 szint helyett várhatóan majd csak a felére tart igényt a továbbiakban.

Azaz, bár a munkám teljes egészében elvégezhető bárhonnan, bármikor, nekem például lesz lehetőségem visszamenni az irodába is, ha úgy tartja kedvem.

És igazság szerint pont ez az, amire szeretnék rávilágítani és segítséget nyújtani a Kérdező számára: ha a jelenlegi munkahelyeden nem megoldható, hogy visszamehess az irodába, akkor bizony tényleg el kell gondolkozni a munkahelyváltáson, illetve az ilyen irányú igényeidet a mai covid-os időkben egyáltalán nem butaság beleírni az önéletrajzba sem!

Így tudsz találni egy olyan helyet, ami a te teljesítményedre és mentális egészségedre egyértelműen pozitív hatással lesz!

Remélem hasznos választ tudtam adni neked, illetve ezúton is kívánok sok kitartást és sikereket a jövőre nézve!

2020. aug. 1. 17:34
 30/34 anonim ***** válasza:
Hát nekünk meg sajnos 2 hétig tartott a home office mert a csicska vezetőség úgy gondolta, nem elég effektív holott valójában csak jobb nekik ha szem előtt tudják a dolgozókat tartani míg ők nyugodtan kávézgatnak és pofáznak munkaidőben, hogy fulladnának egyszer végre bele. De persze azért ők néha otthonról is dolgoznak, miiii persze neeem. Férgek.
2020. aug. 1. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!