Mit tegyen az az ember aki nem szeret dolgozni?
Az én kérdésem ihletett? 😅
Ezen az oldalon a társadalom krémje, elitje van, itt mindenki tökéletes, nem éri meg itt kérdezni, mert itt csak beléd rúgnak még tizenkettőt.
Ennek ellenére én is azért tettem fel tegnap a kérdést, mert várom, hátha jön valaki, aki pl ugyanebben a cipőben jár, de nálam 20 évvel idősebb, így van tapasztalata abban, hogy lehet így elviselni a munkát, az életet.
De ez van autóipari helyeken is. Feleségem Audi, BMW-nek dolgozik. Lelkes (volt), sőt! Újításokat hozott be a cégnek, másokat tanít, nem csak saját felelősségkörében hoz hasznot a cégnek és az általános hangulatot is emeli és a gyártó sori emberekkel is nagyon emberséges és őket is oktatja, bár ez nem lenne a felelőssége, de akié, az nem teszi meg. Mégis kevesebbet keres, mint az, akinek a hibáit konstans javítania kell és lógósok is vannak a cégnél, akik 40%al többet keresnek. Ez kiderül és azóta utálja a munkahelyét. Most covid miatt a lógós és a hanyag, szándékosan kárt okozó munkatársak megtartása érdekében mindneki fizuja csökkent.
Nem kicsit lélek romboló, hogy aki jól dolgozik, fejlődik az kevésbé van megbecsülve, mint az, aki keményen belerakja magát és nap végére rendesen elfárad, mert annyira a munka van fókuszban.
Na ezek, mint a feleségem a looserek, akiknek nincs élete a munkán kívül. Mióta erre rájött, mégis mi lenne, ami motiválja?
Sokkal jobban zavarja, hogy rosszul érzi magát, amikor nem aad bele maxot a munkájába, miközben tudja, hogy kihasználják...
De másik rossz tulajdonsága a lelkes és lelkiismeretes, szakmailag folyamatosan fejlődő munkakedv mellett, hogy túlságosan becsületes és kitartó és hűséges. Már rég váltania kellett volna. Cserébe 300 nettóért 10-11 órákat dolgozik mérnöki poziban. A főnöke meg nem áll ki mellette, amikor mások be akarják mártani kamu ügyekkel.
Tudod, aki még nem utálja a munkáját, az meg fogja.
A munkahelyek rohamosan törekednek arra, hogy mindneki megutálja a munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!