Elvállalnátok a munkát ilyen interjú után?
Ezt neked kell eldönteni.
Én egyszer voltam hasonló helyzetben, és nem vállaltam el. Bár az azért tényleg durva interjú volt, a legenyhébb kérdés talán a "miből volt pénzed idejönni, ha most nincs munkád?" volt. :D
Egyébként tipikus b@romarcú HR-es módszer, hogy ijesszük el a jelentkezőket, és aki marad, azt vegyük fel. Sajnos a HR-szakma nagyon rossz irányba ment el, a nagyobb munkahelyek többségénél teljesen irreleváns szelekciós tényezőket alkalmaznak, miközben "elfelejtik" a tényleges tudást és képességeket felmérni. A munkahelyek kb. felénél inkább azt veszik fel, aki a HR-es stílusához formailag legjobban passzoló önéletrajzot írta, és nem azt, aki tudása alapján oda illene.
Nem vállalnám el a helyedben.
Ha egy ismeretlen embert nem emelnek, nincs tisztelete a másik ismeretlen fél előtt, abból sosem származik jó.
*Ezek stresszinterjúként kikiáltott, lealacsonyító, megalázó beszélgetések.
Ilyen helynek, ilyen embernek, ahogy így viselkednek egy másik emberrel-szerinted milyen gyümölcse lehet?
Keserű.
1. úgy látszik, hogy tisztán látod a dolgokat, miért a kérdés?
Észrevetted a problémád- kaptál egy feladatot átmentél rajta, sikeresen
kellemetlen volt az interjú, de ha tiéd a munka több ilyen nem lesz, tehát kellemetlen élmény megszünt, nem rágódsz rajta.
2. szükséged van a pénzre, és szeretnéd is ezt az állást.
hol a gond?
a kellemetlen élményt tovább szeretnéd vinni és rágodni rajta? meddig?
ameddig csak a problémákra figyelsz addig nem fognak megszünni ezek az áramlások az életedbe.
figyelj arra amit szeretnél, és azon gondolkozz minél többet. ….
Stresszinterjút olyan munkáknál szoktak csinálni, ahol a munka stresszes lesz, és azt nézik ilyenkor, hogy az interjúalany bírni fogja-e a napi munkával járó stresszt. Tipikusan személyes és telefonos ügyfélszolgálat ilyen, de lehet más is. Azt mérlegeld, hogy mennyire jól kezelnéd a mindennapi stresszterhelést.
Én voltam egyszer stresszinterjún, de az álláshirdetés alapján nem ilyen jellegű munkára kerestek embert, szóval nekem gyanús, hogy a hirdetésben csúsztattak, hogy többen jelentkezzenek. Én már az interjún közöltem, hogy ilyen munkát nem akarok vállalni, eleve nem olyat kerestem, nem olyan beállítottságú vagyok, szóval nem volt kérdés, hogy nem mentem oda dolgozni. Abban az időszakban sok ilyen csúsztatott álláshirdetés volt, aminek a fele sem volt igaz a munkakörről, válság után voltunk, lasszóval keresték az embereket a stresszes munkakörökre, de nem való mindenkinek, nagyon kimerítő tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!