Átlagosan hol fordulnak elő a bunkó kollégák, milyen munkakörben, helyeken? Hol gyakori a mobbing és a fúrás?
10
A fecskén múlik, én ezt vallom.
A Kishitűség miatt tart sok munkahelyi légkör ott, ahol.
Minden hol előfordul. Régi dolgozókból áll a csapat és ott új dolgozóként a bárány és a farkasok esete játszódik le. Első hét nyugodtan telik csak méregetik az embert. Ezt követően valamelyiknek kinyílik a szája, és akkor kezdjük!
40%-ban a főnök, (felesleges utasítások, csicskáztatás, nem kivitelezhető feladatok)
10%-ban a főnök és a kollégák együtt, (a főnök összeugrasztja az alkalmazottjait: Megnéznéd? István megcsinálta ezt és ezt? Kész van? Te: nincs kész! Fönök is megnézi valóban nincs kész a munka! Főnök telefonál Istvánnak: Miért nem csináltad meg?! Most nézte meg XY és nem vagy kész vele! Pár nappal később István: Te mi a f@szt árulkodsz?! Többi kolléga: Ilyen árulkodós vagy?! Mi?!)
30%-ban a kollégák csoportja, (keresik a munkádban a hibát, több ember egyszerre piszkál)
20%-ban egy kolléga a felelős. (10 percenként: mi lesz már?! Gyorsabban! Gyorsabban! Te egy sz@rt sem érsz, nulla vagy! Minek vagy itt?!
Ezek orvosolhatóak. Vissza kell nekik szólni. Nem mindenki mer visszaszólni. Ez éppen olyan, mint ha az utcán egyedül beszólni egy 8-10 fős társaságnak.
Bárhol.
Jelenleg engem is mobbingolnak, korábbi munkahelyemen is előfordult, csak ott bebizonyítottam, hogy keményebb vagyok, mint ők együtt, és szerencsémre a főnök is bírta a fejemet. Most is bírnám, de annyira gyalázatos a pénz, hogy nincs kedvem játszadozni a lelki szegényekkel, ezért éppen mást keresek.
De barátaimmal is történt már kifúrás, az egyikkel közszférában, a másikkal elit multinál, úgyhogy ez sajnos bárhol előfordulhat.
Neked kell eldönteni, hogy bevállalod-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!