Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahely ahol elvárás a...

Munkahely ahol elvárás a "batátkozás"?

Figyelt kérdés

Normális az, hogy egy munkahelyen elvárás, hogy jóban legyek olyanokkal, akikkel minimális a munkakapcsolatom?

Jelezte a felettesem, hogy úgy látja páran nem túl kedvesek velem és erről beszéljünk. Mondtam neki, hogy nem érdekel amíg a munkát nem befolyásolja, hisz nem barátkozni járok, hanem dolgozni és pénzt keresni. Erre az volt a reakciója, hogy ez egy olyan munkahely, ahol jó viszonyt kell ápolni mindenkivel, ezért majd üljünk le megbeszélni velük mi a probléma a kapcsolatunkkal, mert hogy a cégnél eddig is mekkora barátságok születtek már.

Ez szerintetek normális? Nem gondolom, hogy egy munkahely óvoda vagy iskola, ahol jóban kell lenni mindenkivel. Komolyan elgondolkodtat a felmondáson. Ti mit gondoltok erről?

2020. júl. 15. 18:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet vele. És a törvény szerint ez nem is lehet elvárás. Ha én az első munkanapon a bemutatkozáskor avval indítok, hogy kerekperec kijelentem, hogy semmilyen mértékben nem kívánok haverkodni, csapatépítőkön és céges bulikon részt venni, valamint megkérem őket, hogy csak és kizárólag akkor szóljanak hozzám, ha azt a munkamenet megkívánja, akkor azt igazából el kellene, hogy fogadják.

(Én még nem csináltam ilyet, de hogyha nem sikerült volna kijönnöm külföldre akkor, amikor terveztem, hanem még egyszer el kell mennem dolgozni egy otthoni helyre, tuti megtettem volna. Olyan szinten elegem lett már a magyar módiból, hogy a kollégák belemásznak a másik magánéletébe.)

2020. júl. 15. 20:21
 12/15 A kérdező kommentje:
10. Teljes mértékben egyetértek veled. Itt is vannak csapatépítők, szerencsémre a koronavírus miatt most elmaradtak. Viszont ezekkel a kötelező bohóckodásokkal nem tudok azonosulni - főleg, hogy arról szólnak javarészt ki mennyire issza magát a föld alá. Az előző munkahelyemen egy darab csapatépítő sem volt -egyszer tervben volt, de leszavaztuk- mégis azóta gyakran összeülök az ottani volt kollégáimmal, mert csapatépítő ide vagy oda, akikkel egy hullámhosszon vagyunk, azokkal úgyis kialakul a munkán kívüli viszony.
2020. júl. 15. 20:29
 13/15 anonim ***** válasza:
89%

12: pontosan

Meg amit megfigyeltem a csapatépítőkön, az a nőzés... Namost, én ezt az egész procedúrát (hogy menyasszonyként, huszonévesen 40-es családos férfiak nyomulását figyeljem magam körül, miközben iszunk) egyszerűen nem akartam rendszeresen átélni. Főleg nem olyan áron, hogy abban az időben lehetnék a párommal vagy a barátaimmal.

2020. júl. 15. 20:43
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy munkahelyen az LEHET elvárás, hogy jó MUNKAkapcsolatod legyen valakival, azaz normálisan és produktívan tudjatok együtt dolgozni.

Ha az a csapat nem fogad be, és ez annyit jelent, hogy nem ebédeltek együtt és nem söröztök meló után, az teljesen OK, ebbe nem lehet beleszólás.

Ha viszont elvárás, hogy a téged (ki)utáló csapattal közös projekten dolgozz, akkor a főnöködnek igaza van, ez elvárható munkaköri kötelesség.

Ha ez nem megy a többiek miatt, akkor én ezt megmondanám a főninek, de közben aktívan keresnék új munkahelyet.

2020. júl. 15. 20:53
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Az teljesen a főnökség NAGY hibája, ha a csapatépítés nőzésbe, lerészegedésbe torkollik. Ott a főnököt kell lecserélni, nem a dolgozókat.

Egy volt kollégámtól hallottam először: "Ha nem megy a kupleráj, akkor nem az ágyakat, hanem a qrvákat kell lecserélni!"

2020. júl. 15. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!