Mennyire van esély jogászként így elhelyezkedni?
Felsőoktatásban szerzett gazdaságtudományi, közszolgálati, műszaki menedzser, gazdasági agrármérnöki, jogi, szakképzettség
sztem mondjuk ezek közül mindegyik túlképzett
Állami szférában nincs olyan, hogy túlképzett. Mivel nem a munkavállaló és a munkáltató megállapodása alapján születik a bérezés, hanem törvény írja elő, így ha a két fél megszakad, akkor sem adhatnak neki többet egy bizonyos (szűk) sávon kívül.
Így maximum amiatt kellene aggódnod, hogy vajon van-e elég pénzügyi tudásod (vagy kell-e egyáltalán) a munkakörhöz, vagy inkább várnak egy közgazdás, pénzügy-számvitel vagy hasonló végzettségű jelentkezőre.
Nyugodtan jelentkezz. Örülni fognak neked. Én 2 évig voltam adougyi ugyintezo egy fővárosi kerületben, akkor még diplomám sem volt. Azóta lett, de úgy nézem, már csak diplomásokat vesznek fel erre a területre.
A feladat pedig abszolút nem nehéz. Add be a jelentkezésedet nyugodtan.
bárcsak tényleg örülnének
és te jogász vagy egyébként?
Nem. Én közgazdász lettem. De meg mielőtt megkaptam a diplomámat, eljottem onnan a versenyszferaba... Amúgy kicsit megbantam azóta.
Egy jogász kolléganőm volt ott, ugyanúgy dolgozott mint én, vagy bárki. Szóval ne hezitalj, tényleg örülni fognak neked. Nálunk örültek a jogaszoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!