Tanítóképzésben (hányad évtől) van reális esély arra, hogy diploma megszerzése előtt tanítóként elhelyezkedjen az ember?
Tudom, hogy régen ez lehetséges volt. Elvileg most nem az, de ugye a pedagógushiány nagyon nagy.
Ha lehet, érintetek válaszára vagyok leginkább kíváncsi, nem pedig arra, hogy valakinek a szomszédjának az unokaöccse hallott már ilyenről.
Nekem is olyan ismerőseim vannak, akik maximum utolsó évben vagy az utolsó félévben a 8 hetes gyakorlat után kezdtek dolgozni. Nekem még most sincs munkám, pedig most államvizsgáztam és lehet, hogy nem is tudok elhelyezkedni már az idén. Sok mindentől függ ez, Pesten egy rakás munkát hirdetnek tanítóknak, de ahol én lakom, ott szinte semmi. A helyzet az, hogy a pedagógushiányt a tankerületek úgy próbálják megoldani, hogy szétosztják óraadók között a fennmaradó időt és inkább kifizetik a túlórát - már egy részét, mert ugye mindet nem. Így jobban megéri nekik. Mindenesetre járj nyitott szemmel/füllel, hátha akad valami lehetőség, utolsó évben már fel tudnak venni.
Ja és pl Kecskeméten duális partnerképzés is van, tehát az egyetem mellett lehet dolgozni is heti két napot, kapnak fizetést is. Ez már az elsőévesekre is vonatkozik, bár én ezzel annyira nem értek egyet...
Köszönöm a válaszokat. A suli melletti pár napos munka nem játszik, levelezőn végzem. Igazából csak számolgatnék, mikor lehet legkorábban váltani.
Az utolsó félévet kb belekalkuláltam már én is. A 8 hetes gyakorlat helyét ha jól, körültekintően sikerül megválasztani, azt gondolom, akkor maradhat, visszavárják az embert.
Ha van lehetőségük, igen :). Nekem is így tűnt, lesz helyem, csak aztán valaki visszajött gyesről egy évvel korábban mint azt előzőleg mondta és úszott a dolog. Maximálisan meg voltak velem elégedve, jövőre várnak is, mert páran nyugdíjba vonulnak. Hogy addig mi lesz, nem tudom.
A mi évfolyamunkon 3-4 ember már biztosan dolgozott az utolsó évében tanítóként.
Vidéken, egy Heves-megyei kis faluban van olyan ismerősöm aki az első év elvégzése után felvettek egy általános iskolába tanítónőnek.
Budapesten szerintem nincs esély ilyenre.
#6 Ped.asszisztensként? Mint hallgató? Ahhoz is megfelelő végzettség kellene. Vagy azt kvázi kiváltja a hallgatói státusz?
#7 Köszi. Biztató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!