Mennyire könnyü vagy nehéz napjainkban munkát találni Pest megyében?
Attól függ mennyire konkrét és milyen igényeid vannak.
Ha mindegy, csak legyen valami, akkor pár nap alatt találsz.
Sok helyre küldtem el az utóbbi hetekben de semmi visszahívás nem jött.
Hónapok óta nem találtam.
Barátnőm Budapesten lakik és még egyetemista, így olyan munkát keres ami elég flexibilis hogy tudja végezni mellette is.
Önfentartó így neki ez létszükséglet, nem csak zsebpénz, sőt időnként a családják is segítenie kell.
A jelenlegi munkahelyen elég rosszul bánik az emberekkel és mivel őt diákmunkával vették fel, van regetegszer hogy hazaküldik. Pl.: ebben a hónapban egyszer fogják behívni dolgozni, mert most nincs rá szüksége.
Így már elég régóta keres állást.
A külfönféle online álláskereső portálokon kb minden számára megfelelő állásra jelentkezett, már legalább 100-150re és csak 2től kapott negatív visszajelzést, a többi esetben még nem is jeleztek neki hogy nem tartanak rá igényt.
Kb 3 hónap alatt 2 állásajánlattal keresték meg. Az egyik egy elég gáz értékesítő pozíció lett volna, amit nem tudott volna nyugodt szívvel elvégezni, a másik meg egy teljes állású lett volna ahol rögtön elköszöntek tőle ahogy megtudták hogy nem tud szeptembertől főállás munkaidőben dolgozni.
Szóval szerintem nem olyan egyszerű.
Plusz én is jelentkeztem kb 5 állásra, de én egy elég felkapott mérnöki szakra járok. Sokszor engem keresnek meg linkedinen a HResek hogy ajánlanának állást, de én sem kaptam visszajelzést. Azt mondták a diákszövetségben, hogy 2 hét múlva kapok visszajelzést akkor is ha nem engem választanak.
Azóta eltelt már 1,5 hónap, de nekem nem fontos a munka, mert még "eltartanak".
Attól függ. Én pedagógus vagyok, még válogatni is tudok.
A fizu persze gyenge...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!