Megtennéd? Miért igen/nem?
Az esélytelenek nyugalmával jelentkezel egy olyan állásra, ahová akkor az esélyed bekerülni, mint a lottó ötösre.
De behívnak. Sőt, eljutsz az utolsó körig, és már csak ketten vagytok a helyért.
Ekkor a HR-es és a biztonsági főnök eléd tesz egy laptopot, és megkérnek, hogy lépj be az e-mail, és a közösségi oldalaidra, és mutasd meg, hogy miket csinálsz ott.
Hiszen tudniuk kell, megbízhatnak-e benned 100%-ig. Ha már ők fizetnek, és céges titkokat és céges bankszámlákat bíznak rá.

Persze, próbára tesznek.
Ha vadidegennek megmutatod a facedet...
A válasz, magánügy. Ugyanúgy ahogy majan a céges dolgok is.

Ez az asztrológia meg grafológia egy urban legend, HR-es vagyok már jópár éve, soha még csak nem is hallottam olyanról, hogy bárhol alkalmaznák ezeket, mint kiválasztási módszer. Ugyanez a magánnyomozó is... igen, olyan szintig csekkolnak pl vezetőket, hogy korábban hol dolgoztak, onnan milyen referenciájuk van, de abba senki nem öl pénzt, hogy vmi ballonkabátos fószer kövesse, vagy előtúrjon régi dolgokat róla.
A kérdésre válaszolva, ez is irreális szituáció, meglepődnék ha bárhol ilyet csinálnának, de egyébként természetesen nem is jogszerű és nem is etikus. Illetve van jobb módja ennek, az ember nélkül is lehet ellenőrizni a közösségi oldalakat, ha valaki mindenáron akarja (általában a vezetők akarják egyébként és nem a HR).

*Asztrológia: Olyan céghez nem megyek, amit elmebetegek vezetnek.
9 Akkor olyanhoz végképp ne menj ami Orbán fennhatósága alá tartozik, mert ott van mellette a saját asztrólógusa, akinek a tanácsait követi és most is minden komolyabb lépése előtt kikéri a tanácsát.

Igen, megtenném, mert: Ha már eddig eljutottam az álom melóig és nincs semmi titkolnivalóm, mivel sosem osztok meg semmit, 1 képem van stb...csak néha-néha felnézek így talán megtenném, viszont ugyanakkor felháborítónak is tartom valahol.
Igen, őket is meglehet érteni, de ezt már túlzásnak érzem.
A magán e-mail-ekhez semmi köze senkinek. A face-t meg csekkolják le a saját profiljukról, azt minden főnök megteszi.
Nálam még TALÁN belefér, mert nem érdekel az egész face történet és az e-mailekben sincs semmi olyan.
Nem tenném meg, mert: Ha olyan lenne a személyiségem, hogy ebből nem engedek, mert túlzásnak tartom, akkor biztos nem engedném és ha kiegyeznék egy másik állással, akkor nem érdekelne, hogy nem kapom meg.

Nem. Mert privát ember vagyok. Nem szeretem, mikor ilyenbe csak úgy beleegyeznek, mert egyenes út 1984 felé.
A mailjeimhez semmi közük, főleg rendelés visszaigazolások mennek, de miért érdekli őket, miket veszek? A face-em nyilvános, és semmit nem posztolok rá, ha meg akarják nézni, így is menni fog, ha az én bejelentkezésemről akarják nézni, akkor a levelezéseimet akarják elolvasni?
Ha az egész ország, minden egyes ember, Orbán Viktortól az utolsó csövesig, kivonulna a Hősök terére, hogy most mindenkinek felolvassuk az eddigi levelezéseit, megosztásait, képeit, az egész online jelenlétét, nem izgulnék. De egy munkaadó-beosztott viszonyban a hatalmi pozícióban lévő azt akarja nézegetni, hogy miket levelezek... ez abszurd.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!