Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ma szóban felmondtam, nem...

Ma szóban felmondtam, nem tudom ezek után menjek vagy ne?

Figyelt kérdés

——— után a lényeg, de én leírom az egész story-t úgy talán könnyebb megérteni.

Két éve dolgozok két ács mellett segédmunkásként egy brigádba Amikor elhívtak menjek oda dolgozni csak abban állapotunk meg mennyi az órabér.

Kezdetben a két ács és én voltam velük . Szépen beszéltek akkor velem.

Aztán bejelentettek és felvettek támogatással. Szó volt arról, hogy jár a szabadsága de a Főnök azt kezdte el mondani nekik se fizet senki ha nem dolgoznak akkor ő miért fizessen??

Több mint 110.000Ft nem fizettek ki az első éven, ami járna a szabadság és ünnepnapok után.

A következő éven már mondtam ki akarok venni és nagy nehezen kiadták.

Közben jöttek más segédmunkások aki tövig be nyaltak neki kivéve egy gyerek akit folyton csicskáztatnak mert kicsit bamba szegény de viszont dolgozik.

Tőle 15.000Ft levontak mert lerobbant a busza és 1órát késett de szólt. Neki nem adják ki a szabadságát pont ahogy nekem se.

Ja és a kedvencem 300-400Ft eltérések vannak az órabérben és aki a legtöbbet kapja azzal egyenrangú munkát végzek csak amíg nekem technikumom van neki csak 8 osztály + szakma.

—————

Az egész úgy kezdődött, hogy olyan hangnemben kezdett velem beszélni ez már 6-dik alkalom volt, hogy elegem lett.

- Mit állsz ott nem tudod két év után mi a szaros dolgod?

(Közben pedig pakoltam ki )

Én: Oszd ki akkor ki mit csinál nem anyázni kéne...

- Nem, Nem kell!!!

- Én ideges lettem és kiosztottam, hogy nem így kéne beszélni.

- Erre azt kezdte el mondani, hogy hiába magyaráz a bamba gyerekkel együtt mi a cég szégyenei vagyunk és hülyék.

- Én: akkor járjon a szád így ha kifizetni amivel tartozik.

- ő nem tartozik senkinek (nincs szabadság!

Én felhoztam mást akinek minden jár nekem meg semmi.

Ingyen cserép, ingyen léc.

Másik meg telefozik 10 percenként de ő a fasza csávó.

Ezeket vissza olvasva nagyon ideges lettem, azt gondolja, majd holnap megyek.

Te mit tennél?

2020. júl. 9. 16:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A szerződésedhez kell tartanod magad, gondolom van felmondási időd, azt le kell töltened, ha nem engedik el. Illetve írásban is minél hamarabb fel kell mondanod, a szóbeli nem elég.
2020. júl. 9. 16:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szóban nem lehet felmondani.
2020. júl. 9. 16:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A felmondás akkor érvényes, ha írásban eljuttattad a munkáltatóhoz, és ezt bizonyítani is tudod.
2020. júl. 9. 17:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha be vagy jelentve akkor a felmondásodat mindenképpen írásban kell eljuttatnod a munkáltatódhoz. Ameddig ez nem történik meg (v. ő nem juttatja el hozzád írásban) addig köteles vagy munkára készen megjelenni.

Ha te mondasz fel írásban akkor két példányt kell vigyél amiből az egyik a tiéd!

Ha ezt nem követed akkor a munkáltatód simán felmondhat neked fegyelmivel azzal az okkal, hogy nem jelentél meg munkára képesen a megfelelő időpontban. Tehát ha te holnap nem mész dolgozni akkor összességében magad rúgod tökön.

Ha a szabadságaidat nem fizették ki akkor szólítsd fel őket a fizetésre. Ha nem teszi meg akkor küldj egy fizetési meghagyást egyébként pedig vidd a bíróságra a dolgot.

Természetesen mindezeknek csak akkor van jelentősége ha valóban be vagy jelentve és van érvényes munkaszerződésed. Ha borítékban kaptad a zsét akkor nincs további teendő. Gondolom, hogy így lehet egyébként ha nem voltak kiadva a szabadnapok illetve ha valakitől csak úgy le lehetett vonni 15.000Ft-ot.

Az, hogy kinek mennyi az órabére az alku tárgya. Neked a sajátoddal kell törődni nem a másokéval.

2020. júl. 9. 17:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

tovább:

ha tényleg be vagy jelentve akkor felmondási időd is van. Az nem úgy működik, hogy te csak úgy nem mész be, mert "felmondtál". Ha nem veszik át a felmondásod akkor tértivevényes levélben el kell nekik küldeni illetve email-en is jelezd nekik. A bíróság az emailt sokszor elfogadja kézbesítettként ilyen esetben.

Akárhogyis mondasz fel, akár fegyelmivel küldenek el akár nem a szabadság időarányosan mindenképpen jár neked.

... persze csak ha be vagy jelentve.

2020. júl. 9. 17:25
 6/11 A kérdező kommentje:

Be vagyok jelentve és határozatlan időre. Ez esetben én úgy tudom nincs felmondási idő. Felmondó papírról annyit, hogy ők intézik.

Ma még úgy csinált mintha semmi nem történt volna, csak nyugodtan hazaküldött.

2020. júl. 9. 20:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
6: Hogyne lenne felmondási idő határozatlan idejű szerződés esetén? Sőt, ott általában több, mint 1 hónap, minimum kettő. Eléggé el vagy tájolva.
2020. júl. 10. 03:10
 8/11 anonim ***** válasza:
Na, mi lett, kérdező?
2020. júl. 10. 12:06
 9/11 A kérdező kommentje:

Semmi azt hiszi maradok mert nincs más itt vidéken csak cigók és alkoholisták... , de nem tervezem valóban van 30 nap felmondási időm. De ezzel ők szerintem nem fognak élni.

A munkatársak elkezdtek rám flegmán tekinteni, teljesen be lettek fenyítve.

Én lettem a bűnbak de senki nem szól nekem semmit csak a nézés és a hozzászólásból tudod, hogy utálnak.

Én megmondtam az igazat és ez fáj, jövő héten közlöm, hogy amit mondtam megmondtam és július végétől ne számítsanak rám.

Aki a legtöbbet főzetével kapja a cégnél ácsként még ő se meri kimondani, hogy nekem volt igazam csak annyit, hogy ő menne máshova .

Teljesen kicserélőttek, és az Empátia hiányzik belőlük.

2020. júl. 10. 23:47
 10/11 anonim válasza:
Mi történt azóta kérdező? Hogy megy a sorod?
júl. 17. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!