Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mire kell figyelnie és mit...

Mire kell figyelnie és mit kell nagyon tudnia egy jó pultosnak egy bárban?

Figyelt kérdés
Hamarosan kezdek egy bárban, még nincsen gyakorlatom a dologban és nem is ezt tanultam. Szívesen fogadnék gyakorlott pultosoktól tanácsokat és tippeket.
2020. júl. 6. 22:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Legyél kedves és udvarias. Én voltam pultos egy kis ideig ugyanígy tapasztalat nélkül és igazából a vendégeket - kevés kivétellel - kenyérre lehet kenni egy kis mosolygással. Ami nagyon rossz és stresszes lehet, az az elúszás. Nem tudom egyedül leszel-e, de ha igen és egyszerre beesnek sokan, sokfélét kérni, az gáz. Igazából ehhez ami tanácsom van, hogy mindent tarts készenlétben. Üresjáratban csinálj meg mindent: mosogatás, asztal leszedés, hamutartócsere, citrusok előkészítese, stb. Próbálj mindent sorrendben megcsinálni, ha lemaradsz kérj türelmet, próbálj kapcsolatba lépni a vendéggel. Igazából nem vészes az egész, ha véletlen jön valaki bunkó azt ne vedd magadra :) hajrá
2020. júl. 6. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nézzük csak, nagyon sokféle lehet. Én voltam pultos sarki késdobálóban és puccos helyen is, változó milyen a kientúra.

Ezt úgyis csak dolgozva tudod meg.


Vannak koktélok vagy csak boroskólát kell kotyvasztani?

Táncolós vagy leülős hely?

Fiú vagy vagy lány?


Van pár alap tanács, bár nem tom milyen puccos a hely:


-Figyelj a pénzre. Van az a trükk, hogy odaad egy közepes címletet, aztán amíg számolod a visszajárót, odadob egy marék aprót hogy ja bocsi van kissebb, add vissza az x nagyobb címletet.


-Figyelj a mértékegységekre. Tudd miből mennyit adhatsz el egyszerre és ne legyen se több se kevesebb. Ha a borosüveg alján maradt egy icipici, ami több mint a kért mértékegység ne add oda hogy jajj ne foglalja a helyet a hűtőben az üres üveg.


-Tanuld meg milyen italt milyen pohárba adnak, ha nincs az adott pohár épp kéznél, akkor milyen alternatíva az elfogadott. Ha lehet, a márkás poharakba azonos márkájú ital kerüljön. A márkajelzés mindig a vendég felé néz.


-Inkább legyél szigorú és idegesítő a személyivel, mintsem kerülj bajba. Igen, mindenki utálja mutogatni és mindenki rusnya a fotón.


-Takaríts magad után azonnal. Tegyél mindent vissza a polcra. Ne ragadjon a pult. Ne legyenek leesett citomok és jegek a padlón.


-Tudd melyik ital micsoda, mert a pultnál állók szeretnek itt a piros hol a pirost játszani az italukkal. Ismerd fel a söröket, töményeket színről, illatról. Diétás kólába én limeot, rendesbe citromot teszek, így a cukorbeteg italát tuti nem keverik el (ezt egyébként anno coca colás embertől tanultam)


-Nyitás előtt nézd meg minden megvan-e, van-e jég és vágott gyümi, gyümi friss-e. Fontos tudni ezekből mennyi van, pl el tud fogyni a jég a műszak közepén, pláne ha valami részeg faksz beletöri a martinis poharat a pult alatti tárolóba.


-Ha valaki 10nél több italt kér, nem ciki listát írni és márkaneveket használva visszaolvasni neki. Sokan részegen meg brahizva rendelnek, pl nálam volt, hogy akart egy "pinket limonádéval"... szerintem ez logikusan pink gin, szerinte meg rozé bor 🙈


-Ha pohár törik, tökmindegy mi van, le kell állni és fel kell takarítani. Ha kicsit várni kell az kellemetlen, ha szilánk kerül az italba az peres ügy lehet.


-Ha egy pasi és egy lány áll a pultnál, és a pasi dupla vagy nagyobb italt akar a csajnak venni, őt kérdezd meg róla. Ha látod, hogy valakinek megcuccolják az italát, szólj.

Ha egy helyen biztonságban érzik magukat a nők, az a hely népszerű lesz.


-Ha csaj vagy, legyél óvatos. Nekem is volt, hogy haverom eljött elém hajnal 6ra, mert a "kedves" s*ggrészeg vendég megvárta amíg végzek hogy hazakísérhessen. Szal ja. Legyél kedves, de ne túl kedves.



Ezen kívül ha akarsz, kérdezz nyugodtan. 😉

2020. júl. 7. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ja és fura, de legyen nálad pillanat ragasztó és legyen vasag a cipőd talpa (és tudj benne állni tizen órákat). Én sokszor dolgoztam acélbetétesben ahol ez megengedett volt, mert 20-50 kilós hordókat pakolászni nem vicces móka.

És ja, tuti lesz szilánk a padlón.


Ahol pohár van, ott üvegcserép is, és tuti megvágod majd néha magad. A láthatósági tapasz szép gesztus, de italokkal dolgozva 15 perc és leázik.


A pillanatragasztóval össze tudod ragasztani a szétnyílt bőrt és így tuti nem vérzel össze semmit. Anno az amerikai hadsereg találta ezt ki Vietnámban.

2020. júl. 7. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem nevezném puccosnak, de nem egy sarki kis kocsma, így nem is azok a kocsmatöltelékek járnak. Szoktak lenni különböző rendezvények is (legény/lánybúcsú) meg ilyenek. Általában szól a zene, hétvégén táncolnak is eléggé sokan. Igen, koktél is van náluk legalább 10-15. Mennyire nehéz megjegyezni melyikbe mi kell? Illetve az italoknál, hogy mi micsoda?
2020. júl. 7. 07:26
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ital ismeret alap.


Receptet pár nap alatt tudni kell, de tudni is fogod.


És készülj fel hogy random italokat fognak kérni amit nem is tartotok. Pl hogy a sailor jerry helyett ajálhatod az általatok tartott más márkájú fűszetezett rumot.


Ha kérdeznek, pár műszak alatt fejből tudnod kell mit tartotok, mi milyen ízű, alkohol tartalmú és ha elfogy mit ajánlhatsz helyette.

2020. júl. 7. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Fotózd le a hűtőket és a poharas, italos polcokat.


Így otthon könnyebb megtanulni mi hol van, mit hova töltessz.


Mindig fifo (first in, first out) töltünk, ami a legrégebbi, az megy előre, tehát az összes kólát ki kell szedni ha töltöd a hűtőt.


A hűtőben a hátsó rész néha befagy és fel is robbanhat az üveg a nyomástól. Kézzel ne feszegesd mert megvághatod magad.


Az ipari hűtők fém szélei is élesebbek mint hinnéd.

2020. júl. 7. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!