Irodisták, mennyi munkaközi szünetet és kávészünetet
szoktatok a kollégákkal/kolléganőkkel tartani
jellemzően?
Figyelt kérdés
Nálunk az irodában szerencsére a többség szeret beszélgetni és jól el is vagyunk, 1-2 antiszoc van, aki csak a monitort bámulja.
Nálunk az a bevett szokás, hogy munka közben is beszélgetünk, hogy elüssük az időt, de 50-55 percenként megyünk egy-egy pisiszünetre, vagy 10 perces cigiszünetre, másfél-két óránként pedig egy kicsit lazítunk, kávézunk, sütizünk. Úgy gondolom, emberek vagyunk, így ez a normális.
Legutóbbi munkahelyemen 8:10re jártam dolgozni, és 16:30ig szoktam bent lenni. Nem cigizek, nem kavézok. Szünetet csak ebédidőben tartok, ami nagyon max20 perc mert mindig úgy vittem ebédet és csak felmelegítettem. Munkatársam 7:30-7:45 között szokott menni. Teat főz, reggelizik, majd kávézik és így 8:20 előtt nem is szokott gép elé ülni. Délelőtt 10 körül eszik és megint kv, mellette folyamatosan pletykal a többiekkel és panaszkodik a nehéz életéről. Ebédnél sütőben melegít, nem mikroban, ami +5 perc, szinten 20 percet ebédel, majd mosogat+pletykal ami szinten 20 perc. 3 körül szintén kv. Közben többször telefonál, ezt intéz, azt intéz. Fél órákra átmegy a másik irodába és az anyósaról panaszkodik. Fel 6-6ig bent dolgozik. Közben folyamat beszólt hogy én megyek legkésőbb és én megyek el leghamarabb. Bezzeg ő milyen sokáig bent van. Főnöknek is mindig említette hogy 8 óra után lelépek, ő meg meddig van. A cég túl órát nem fizet és csúsztatni se enged. De én voltam a rossz és a link. Ki is rúgtak, de helyettem nem találnak senkit és a munkám teljesen rászakadt. Ma már 7re jár dolgozni és 6 előtt nem szabadul és még hétvégén is dolgozik. Extra fizut nem kap, felmondani nem mer mert fél hogy nem lesz más munkája, mert most vettek házat hitelre. :) a felmondási indok amúgy az volt, hogy nagyon sok munka és nekik olyan munkaerő kell aki csapatban dolgozik és nem hagyja félbe a munkát.
2020. júl. 7. 18:54
12/12 anonim válasza:
9-18-ig van a munkaidőnk.Ruhabolt.
Van egy 12-12:30-ig tartó kaja szünet és ennyi, vagy fél egytől egyig, de általában én a déli csapatban vagyok.
Telefon nem lehet a zsebünkben, a hangot rá lehet tenni hs valaki hív minket de be kell tenni a szekrénybe.
Wc-re lehet menni amikor ajsrst6, de ennyi.
Ja, meg az italod egy kis szekrényre kell tenni, azt is lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!