Szerintetek ciki gyorsétteremben dolgozni? (Pl egy auchan, spar, tesco gyorséttermében) 20/L
Sok fiatal (meg néhány ismerősöm):
- egyetemista
- gazdag
- külföldön dolgozik
- nagyvárosban lakik
- jól fizető állásuk van
- butikban dolgozik (pl Zara, H&M, New Yorker)
Mikor megkérdezik hol dolgozok, olyan kínosan érzem magam...
Anyám is szégyell, hogy bezzeg az ő ismerőseinek a gyerekei hova jutottak, én meg csak egy gyorsétteremben vagyok. Van érettsêgim, mellette 2 szakmám. De kis városban lakok, ahol alig van más munkalehetőség (a környéken is). Szerintetek gáz?
Szintén zenész. Vannak olyan napok, amikor jönnek az eszméletlen tirpák parasztok, de sorban, mintha futószalagon hoznák őket. És olyankor ez megy egész nap, óbégat azért, mert - miután a rendelésnél az anyanyelvén, lassan, mintha egy gyereknek magyaráznád - elmondtam neki, hogy nincs készen az, amit kér, tehát most csinálják, tehát x percet kell rá várni, ő x/2 percnél elkezdi üvöltve kérni a vásárlók könyvét. Megkapja, de attól még nem sül meg gyorsabban a rendelése. Egyszer valamelyik tirpák parasztnak a fejére fogom húzni a nyers kaját, mikor ezt műveli.
A másik, hogy rengeteg ígéretes munkaerőt elvesztettünk már amiatt, hogy az első 2-4 hétben, mikor még nem megy profin a dolog, de már elég ügyes ahhoz, hogy felügyelet nélkül dolgozzon, elront valamit. Pédául lehagy egy tételt, vagy mást ad ki helyette véletlenül. Tízből kilenc vendég ilyenkor visszajön, elmondja, hogy hiba történt, a hibát gyorsan kijavítjuk, elnézést kérünk, kap egy extra desszertet, mindenki boldog - LENNE, ha nem lenne az a 10-ből egy nyomorult szakadék paraszt, aki tombolva jön vissza, de mintha az élete múlna azon a pici hibán, és olyan minősíthetetlen stílusban beszél a kezdő dolgozóval, hogy szívem szerint még a mentőben is ütném.
Szóval tudom, milyenek tudnak lenni az emberek, és azt is, milyen egy nehéz nap egy gyorsétteremben (bár a boltosok is biztos tudnának mesélni :) ). Úgy gondolom, hogy aki ezt kibírja, annak igenis emelt fővel kell járnia, mert a legtöbben sírva mennek haza az első bunkó vendég után (szó szerint).
Nincs olyan, hogy ciki munka... maximum te teheted cikivé magadnak, ha pl méltóságodon allulinak érzed...
En pl voltam kukás is mielőtt 30 évesen visszamentem tanulni.
Azt is fel lehet fogni úgy is, hogy a társadalom söpredéke vagy, de úgy is, hogy emelt fővel ledolgozod a 6órádat, aztán hazamész és egy jó alapos fürdés után el is felejted.
Tegyük hozzá, ha nem lenne gyoséttermi eladó, a sok beképzelt köcs*g nem kapná meg a hamburgert.
Ha nem lennének kukások, rájuk rohadna a szemét.
Ha nem lennének takarítók, elrohadna a kosztol az iroda és a WC.
Ahelyett, hogy lenézik őket, gondoljanak bele, milyen lenne az élet nélkülük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!