Butaság lenne azért felmondanom, mert az üzemorvosi vizsgálaton bevezetik a vércukor mérést?
Erre szerintem nem kell ráparázni. Attól, hogy épp milyen értéket mutat a műszer befolyásolhatja , hogy előtte mit fogyasztottál.
Hidd el nekem lenne a legnagyobb bajom, ha cukros lennék, mert csokifüggő vagyok, ráadásul semmit nem tudok megenni, amibe édesítő van, egyszerűen túl gejl minden (rengeteg félét kóstoltam). Akkor inkább éhenpusztulok.
Te teljesen idióta vagy?
Mi az hogy rövidebb így az élet de nyugodtabb? Nem tudom hány éves lehetsz (de gondolom 30 alatt), de te inkább meg akarsz halni 40-50 évesen a kezeletlen cukorbetegségben csak azért hogy össze-vissza zabálhass? Nem élnék inkább 70 évig?
Amugy meg hidd el nem nyugodtabb úgy az élet hogy cukorbeteg vagy de nem tudsz róla. Mivel elő jönnek a tünetek... pl látásromlás. Mehetsz majd 2 évente csináltatni 30 000 ft-ért új szemüveget. Vagy a sok ivás-ezáltal pisilés. Nem fogsz tudni végigaludni egyetlen éjszakát sem. Ahogy fel-le ugrál a cukrod folyamatosan, ingerült leszel és ordítani fogsz mindekivel. A sebeid nem fognak gyógyulni, egy karcoláa hetekig rajtad lesz. Aha, igazad van. Marha nyugodt élet.
Nem tudom hány éves lehetsz (de gondolom 30 alatt), de te inkább meg akarsz halni 40-50 évesen a kezeletlen cukorbetegségben csak azért hogy össze-vissza zabálhass? Nem élnék inkább 70 évig?
Igen az élet akkor jó ha boldogan élsz és a cukorbetegséggel a legalapvetőbb elemi ösztönbe nyúlnak bele a létfentartási ösztön. Szerintem betegség tudattal, állandó diétával, állandó kezeléssel, állandó orvoshoz járással, sokkal rosszabb együtt élni 70 évig, míg tudatlanul, gondtalanul 50 évig.
Ha cukorbeteg vagy, az vércukor-mérés nélkül is ki fog derülni előbb-utóbb. Vércukorméréssel a hónapokig tartó, "nem értem miért vagyok ennyire szarul" állapotot, az állandó reggeli elalvást (ami miatt simán kirúghatnak), folyamatos fáradtságot, szédülést, állandó vizelési ingert, fejfájást, szomjúságot, egy-két ájulást kerülhetsz el.
Jó, mondjuk én nem vagyok édesszájú, de amúgy semmiről nem kell lemondanom. Ugyanúgy ehetek pl. pizzát, sőt, ugyanannyit, mint előtte, mivel előtte se táplálkoztam szarul, nálam ez egy öröklött dolog. Húst, meg tejtermékeket bármikor ehetek, csak kenyérből meg tésztából nem szabad degeszre zabálnom magam (igen, kenyeret és tésztát is lehet enni. Csak mértékkel).
Egyetlen dolog, ami nálam gondot okozott, az a sport. Nem mindegy, hogy előtte-utána adod be az indzulint, be kell kalkulálni, hogy kalóriákat fogsz égetni, stb... de nem hiszem, hogy titeket ez ilyen mentalitással érintene.
Amúgy jogosítványt se újítotok meg, mert mi van, ha romlott a szemetek? :D
18 Igen, egyes típusú vagyok, de nagy különbség nincs. Nyilván nem falhatok be következmények nélkül egy egész csokitortát, de egy jó paprikás krumplit bármikor megehetek.
Egyébként van okod félni? El vagy hízva, vagy gyakori a családodban? Nem olyan szigorú a diéta, mint hiszed. Kaját se kell grammra pontosan kiszámolni, és alkoholt is lehet inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!