Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Rosszul mér a vércukormérő?

Rosszul mér a vércukormérő?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kétféle vércukormérőt próbáltam már. Mindkettő új, én használtam először. Mindent szabályosan csinalok, de így is előfordul, hogy abszurd a mérési eredmény, illetve próbáltam már ugyanabból a vércseppből is mérni. Néha két mérés egyforma, néha akár 1 mmol/l eltérés is van. Mi lehet ennek az oka? (Inzulinrezisztenciám van) Köszönöm szépen a válaszokat előre is!

2020. jún. 25. 14:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha egy vércseppből méred mindkettőn, akkor lehet, hogy kevés a vér.

Nem mindegyikre ugyanúgy kell rátenni. Van, ahol a tesztcsíkra kell húzni az ujjad. De van olyan, ahol nem szabad hozzáérni és rá kell cseppenteni.

2020. jún. 25. 14:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazság szerint elég a vercsepp, erre mindig odafigyelek. Csak nem értem a jelentős mérési különbséget
2020. jún. 25. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Sajnos még akkor is elég nagy hiba határral dolgoznak ezek a mérők, amikor pontosak. 10-15%ot is eltérhet a valós eredménytől. Pl. 5-ös cukorra lehet,hogy 5,75-öt, de lehet,hogy 4,25-öt jelez...Csak nagyságrendet lehet ezekkel belőni. (Mérőd tájékoztatójában benne kell lenni,hogy az milyen pontosságot ígér) Ezért egy eredményt ne vegyél alapul,hanem vezesd napló szerűen és abból érdemes átlagolni.
2020. jún. 29. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!