Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Érdemes diplomás munkaköröket...

Érdemes diplomás munkaköröket összevetni a bérezés tekintetében „aljamelókkal„ hogy rájöjjön az ember, néha egy aljameló is többet fizet?

Figyelt kérdés

Mostanában azzal kínzom magam hogy szándékosan aljamelók hirdetéseit nézem hogy lássam mennyit kínálnak bérben. Árufeltöltő komissiós takarító raktáros éjjeliőr stb.

AZ eredmény lehangoló. Szinte nincs is olyan „aljameló“ amelyik az én diplomás bérem ALATT fizetne. Bruttó 230-at kapok bőven nem pályakezdő diplomásként diplomás munkakörben. Ennyit a legutolsó aljaszar melóban is megadnak.

Azért eléggé elgondolkodtató ez, nem? A tanulás mindig megtérül. Ja. Hát pénzben nem mindig. Kényelemben inkább. Azért nekem nem kell hajnali 5-re járni se éjszakázni se szombatolni.

2020. jún. 28. 21:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

"De az új hogy, takaritó is jobban keres max "

Éjszakás állandó takarító 6 órás nettó 200 a kézbe tisztán bejelentve.

Én nem kapok annyit 8 órában se diplomásként.

Igaz nem is vagyok éjszakás....

2020. jún. 29. 14:38
 12/16 anonim ***** válasza:
55%
2-es, több diplomásként (mérnök diploma mind , és ötéves osztatlan képzésen szereztem, nem Bsc+Msc képzésen, és mindkettőt a Műszaki Egyetemen Budapesten, ahol igencsak komolyabb elvárások vannak, mint vidéken- ez saját tapasztalat, nem hencegés) . Ezzel együtt én sem nézem le és néztem le soha azokat, akik nem tanultak tovább vagy otthagyták az iskolát. De olvasd csak el a 8-as (Vander83) válaszát, itt henceg a magas fizetésével , neki még érettségije sincs, de ő osztja az észt, hogy mennyivel többet keres, mint a semmit sem érő diplomások, mert ugye az csak egy darab papir.általában azt látom, hogy akik nem tanulnak tovább, azok szoktak kioktatni, okoskodni , fújolni a másik oldalt, nem a diplomások.
2020. szept. 1. 09:39
 13/16 anonim ***** válasza:
49%
12 szerintem félreértetted a mondanivalómat... Én nem a diplomát szólom le, hanem azokat a diplomásokat akik a "darab papír" miat túlértékelik a saját jelentőségüket. A te mérnökdiplomáid mire is garanciák? Volt ilyen kuncsaftom aki tízpercig sorolta a végzettségeit, ( szintén műszaki végzettségek) és azzal a "hibával" hozott egy autót, hogy menetközben nehezebb kormányozni....
2020. szept. 1. 10:03
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
én meg pont azt irtam le, hogy nekem az a tapasztalatom, hogy a diplomásokra sokkal kevésbé jellemző, hogy túlértékeljék a saját jelentőségüket !Ha mr engem is szóba hozol, én tudtam használni a mérnökdiplomáimat, , hogy érted, hogy mire garanciák ? Nyilván azért tanultam ezt, mert ez érdekelt, ez tud motiválni, ebben akarok dolgozni, erre garancia. Aki viz-gázszereléssel foglalkozik, az meg azért tanulta azt (jobb esetben), mert az érdekli, abban lát lehetőséget, el tudja képzelni ,hogy hosszútávon pénzt keressen benne, leköti ez a fajta munka. Volt egy kuncsaftod, aki tiz percig sorolta a végzettségeit ? Bocs, ezt nem hiszem el. Ha kuncsaft, miért jó szóba a vgézettsége és miért is telne egyáltalán a felsorolása tiz percbe ? Handabanda.... Nem tudom, mi volt az autójával, de senki nem érthet mindenhez. Te értesz a differenciálegyenletekhez ? Igazságosnak érzed, ha ezt "számon kérik" rajtad ?
2020. szept. 1. 10:15
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
#14 bocs ebből most kiszállok. A mondandóm lényege úgylátom nem ment át, a saját véleményedhez pedig, miszerint a diploma felsőbbrendűvé tesz a végletekig ragaszkodni fogsz, holott nem csak én, de te is bizonyára nem kevés segghülye diplomást ismersz...
2020. szept. 1. 10:59
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Rendben. Kategorikusan cáfolom, hogy azt irtam vagy gondoltam volna, hogy a diploma felsőbbrendűvé tesz. Természetesen nem tesz azzá, viszont sokkal többet kell érte tanulni, mint nyolc osztály vagy egy félbehagyott, esetleg elvégzett középiskola után munkába állni, amit te kihagytál a mondanivalódból. A mondandód teljesen átjött, csak nem értettem vele egyet, azzal meg pláne nem, hogy alacsonyabb végzettséggel milyen alapon szidod azt, aki több energiát fektetett a tanulásba, mit te ? Még akkor is, ha ettől nem lett külön ember vagy nem egy nehéz szkaot végzett el (viszont veled ellentétben elvégezte !!) ? Nem gondolom, hogy nekem tisztem lenne bárkit is segghülyének elkönyvelni, ez nagyon nagyon ritkán fordul elő, egy találkozás alapján meg pláne nem lehet megállapitani senkiről , mi van a fejében. Neked sincs semmi jogod lesegghülyézni egy alkalom, benyomás alapján akárkit. Ezzel az erővel ő is segghülyézhetne téged, hogy nincs érettségid. Ami nem baj, csak döbbenetesnek tartom, hogy ezzel együtt lakotsz véleményt, ráadásul sarkosat és lekezelőt azokról, akik tövább jutottak és több energiát fektettek a tanulásba, mint te. Ettől persze nem többek emberileg mint te, te viszont kevesebbé válsz azáltal, hogy még le is nézed őket. Mire fel ?
2020. szept. 1. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!