Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez a fizetes mennyire keves?

Ez a fizetes mennyire keves?

Figyelt kérdés
Brutto 210600 forintot keresek ami nettoban olyan 140 kornyekere jon ki. Neha kicsit tobb, mint 140, de 150 nettot meg sose kaptam. Mennyire rossz fizu ez? Marmint tudom, hogy keves, csak tudni szeretnem, h mennyire. Erettsegim es szakmam van, raadasul nem fixen heti 5 nap 8-16ig dolgozok. Sokszor vagyok bent hetvegen is es van amikor piheno nap nelkul kell 1 huzamban 10 napnal is tobbet menni. (Nem gyar). Milyennek szamit ez?
2020. jún. 21. 11:34
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, h barkinek koze lenne hozza, foleg nem ugy, hogy szamon akarja kerni rajtam, illetve elbeszel a fejem felett e/3ban.
2020. jún. 21. 16:00
 22/33 anonim ***** válasza:

Igen, én ezt elolvastam, aztán azt kérdezte a 14. hsz-ben: "egy erettsegizett embernek napi 8 oraban ossze vissza osztott muszakban mennyinek kene lennie a fizetesnek, h elfogadhato legyen?". Nem írta, hogy a szakmájában dolgozik, csak azt, hogy van érettségije ÉS szakmája. Érted, ha szakmám van asztalosként, de eladóként dolgozok egy kicsi élelmiszerboltban, akkor miért kapnék egy asztalosi bért?

Szóval erre reagáltam, hogy érettségivel kb semmihez sem ért az ember, és a minimálbér a reális rá kb.

De azt is leírtam, hogy ha szakmáján belül dolgozik, akkor többnek kéne lennie, de szakmától is függ. Pl egy bolti eladónak hiába van végzettsége hozzá, nem keres sokkal többet, mint a minimálbér a legtöbb helyen...

2020. jún. 21. 16:04
 23/33 anonim ***** válasza:
47%

A kommentet a 18-as válaszolónak írtam, aki szerint nincs szakmád. Nem beszéltem a fejed felett. Mikor elküldtem, akkor még nem volt ott a 19-es válaszod.

De, ha szerinted fizetés szempontjából nem releváns, hogy mit dolgozol akkor szerintem nincs miről beszélni.

2020. jún. 21. 16:04
 24/33 anonim ***** válasza:
93%

'Akinek telt egyetemre' - Miért érzem ezt lealacsonyítónak?

18 évesen megmondták a szüleim, hogy lehet menni dolgozni és hazaadni a pénzt, mert nem fognak eltartani, amíg egyetemre megyek. Elkezdtem dolgozni irodában angol nyelvtudással kb 200-250 nettóért. Aztán megcsináltam mellette egy OKJt levelezőn majd most egy egyetemet levelezőn. A tandíjat diákhitelből fizetem. Úgyhohy nem csak az tud menni egyetemre, akiknek a segge alá tolták a szülei. Sőt, mivel én szombatonként járok be suliba a levelező miatt, tele van az iskola felnőtt 25+as emberekkel, akik munka mellett saját fizetésből vagy diákhitelből járnak oda. Senki alá nem tették a szülei. Több százan járunk be szombatonként. A sírás helyett el lehet menni tanulni és feljebb lépni a ranglétrán több pénzért. De nem is muszáj egyetemre menni, elég egy nyelvtanfolyam is és máris lehetne többet keresni, mint 150 ezer ft.

2020. jún. 21. 16:09
 25/33 A kérdező kommentje:

Relevans fizetes szempomtjabol, hogy mi is a munka, de! En nem azt kerdeztem, hogy x munkaert jo fizetest kapok-e.

En azt akartam tudni, hogy 8 ora munkaert ez megfelelo ber-e? Mert nyilvan, ha nem akkor lehet gondolkodni munkahely, esetleg szakma valtason. Ha most megmondom, hogy pek vagyok es azt mondjatok, hogy pekkent jo ez a fizetes, de cukraszkent kaphatnal netto 170et is akkor se lennek boldogabb, mert osszessegen keveset keresnek. En inkabb az ATLAGBERHEZ kepest szeretnem tudni, h mennyire jo vagy rossz amit kapok. Ennyi komment alapjan pedig egyertelmuen az jott le, hogy... Rosszabb, mint hittem.

26/33 anonim ***** válasza:
95%
Ez az egyetemes rosszindulatú megjegyzésed meg szimplán ökörség. Én pl. hátrányos helyzetűként végeztem el. Államilag támogatott képzésre mentem, kaptam szociális, meg tanulmányi ösztöndíjat is. Nyáron meg dolgoztam.
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Az átlagbér jóval több ennél. De, az átlagbér amúgy sem jelent semmit.
2020. jún. 21. 16:20
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy átlag bér. Attól, hogy átlag, még kevés. És most ne a "hivatalos" bruttó 3xx átlagot nézd, hanem a VALÓDI magyar átlagot, mert aki tud átlagot számolni, az tudja, hogy ha 10 ember keres 150k-t, és 4 ember keres 500k-t, akkor az átlagfizetésre kijön a ~460k, holott az emberek 70%-a csak 150k-t keres... Szóval minden szempontból kevés, de sajnos ez a "valódi" átlag kereset...

Senki sem állítja, hogy csak az egyetemet végzetteknek jár a 400k-s fizetés, de a mai magyar társadalomban sajnos a diplomásoknak van a legnagyobb esélye rá (és náluk sem mindegy, hogy miből van az a diploma..), vagy ha valamilyen hiányszakmában vagy jó helyen az országban, mert egy nagyon szegény régióban még a hiányszakma sem fog sokat érni...

2020. jún. 21. 16:20
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
#28: Az átlag annyi amennyi. Amire te gondolsz az a medián. De, azt nem hozzák nyilvánosságra, mert jóval kevesebb, mint az átlag.
2020. jún. 21. 16:24
 30/33 anonim ***** válasza:
91%
Most ebbe pont bele kellett kötnöd... szimplán nem akartam tovább bonyilítani, mert úgy tűnik, a kérdezőnek fogalma sincs a mai fizetések értékéről, átlagáról, stb... de a válaszom lényegén nem változtat a megjegyzésed.
2020. jún. 21. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!