Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az új kollégát reportoltam a...

Az új kollégát reportoltam a főnököm felé, jogosan?

Figyelt kérdés

A mentoráltam azzal dicsekedett Skype-on, hogy örül, hogy ide került, mert alig kell dolgozni. Mondta, hogy most is Youtube videókat néz. Képmetszővel megörökítettem, és elküldtem a csopveznek, másolatban pár kisfőnökkel.

Most vár rá egy elbeszélgetés délután.

Helyes döntés volt, Ti is ezt tettétek volna?

Itt fegyelem van és profit orientáció.

2020. jún. 19. 13:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
93%
Akkor is gusztustalan ez a hozzáállás, lehet éppenséggel csak viszonyított a régi helyéhez képest és neki az itteni munka közel sem olyan sok...ezek szerint.Viszont ő meg egy butácska egyén aki újoncként a régi céges motorosnak dicsekszik ezzel :) itt az élő példa hogy a jóindulatú kedves kollégákba nem lehet soha megbízni.Nagyszerű profitorientált cég lehet ahol van idő youtube csatornákat nézegetni :)először is az h mit mond és miként cselekszik a jövőben az legyen a vezetőség feladata eldönteni. Én is dolgoztam már olyan helyen h fele annyi feladat volt az előző helyhez képest igaz én nem voltam ilyen ostoba h a kollégának dicsekedjek h lám mekkora láblógatás van nálatok, mert megcsináltam a feladataimat becsülettel mondjuk ami másnak 4 órába kerül én azt 2 órába meg tudom csinálni :) azért mert ezt állította korántsem biztos h nem jó munkaerő. Te meg egy nyalizó gép vagy aki szégyellheti magát, kiváncsi vagyok hogy az ilyen emberek mint a kérdező cselekedetük közben mit éreznek olyankor? Kielégültséget? Boldogságot?Vagy mit? Sikerült kirugatni vkit? Nemes emberi cselekedet erre büszke lehetsz s remélem elégedett is vagy. Te nem vagy vezető tehát jogköröd sincs semmihez. Ha vezető lennél azt mondanám oké miért is alkalmazzak olyan embert aki nem dolgozik. De mivel te is csak egy kis..hagy ne mondjam ki vagy, ezért marhára nincs igazad. Ha normális kolléga lennél akkor talán elbeszélgetni kellett volna vele h idefigyelj itt nem így működnek a dolgok stb. Ehelyett futva a HR osztályra mentél panaszkodni. Szép nemes viselkedés.
2020. jún. 19. 13:40
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

A mentoráltad, akkor miért nem beszéltél elsősorban VELE erről?? Pont ezért a mentoráltad, hogy terelgesd és segíts neki, bevezesd a munkahely működésébe, rápiríts ha kell. Ha ez a viselkedés az 1-2. felszólításra is folytatódik, akkor kellett volna a főnökökhöz fordulnod.

Őszintén szólva én a főnökök helyében elbeszélgetnék vele is, de Te több mentoráltat nem kapnál, mert látszik, hogy fogalmad sincs, mit kell csinálni velük, így felesleges rád bízni őket...

2020. jún. 19. 13:42
 13/25 anonim ***** válasza:
82%
Halljátok? Minket minősít ez a nem tudom kicsoda h mi is olyanok vunk mint a kérdésben szereplő egyén. Fogalmad nincs semmiről te szerencsétlen ismeretlenül alkotsz véleményt rólunk csak azért mert nem értünk egyet veled? Akkor ne tegyél fel kérdéseket bm.
2020. jún. 19. 13:45
 14/25 anonim ***** válasza:
87%

Elárulom a munkatársaid többsége néz YT videókat munkaidőben, ahogy te is írkálsz ide munkaidődben. És mindenki ott van a pozíciójában még, mert ettől függetlenül el lehet végezni a rád bízott feladatokat.

Remélem, az életben nem lesz dolgom olyan emberrel, mint te vagy, messziről kerülöm a magadfajta házmestereket.

2020. jún. 19. 13:50
 15/25 anonim ***** válasza:
95%

Engem három hét után rúgtak ki egy olyan kis szemét miatt, mint te vagy. A mentorom alig adott munkát, hiába kérdeztem rendszeresen, hogy mit tudnék csinálni, adjon valami feladatot, mindig azt válaszolta, hogy nem tud adni többet. Így kb. a munkaidő jelentős részében csak olvasgattam, és próbáltam jobban megismerni a céget. De a kedves mentor a főnöknek panaszkodott, hogy nem csinálok semmit, és azt is lassan, persze nekem erről semmit nem szólt. Ugyanilyen szemét vagy te is.

Először vele kellett volna beszélned, nem egyből szaladni a főnihez és árulkodni, hiszen nem véletlenül vagy te a mentorja. Az gondolom már nem jutott egy az aprócska agyadig, hogy az, hogy Youtube videókra van ideje munka közben, téged is minősít?! És azt ugye tudod, hogy ha esetleg elront valamit, vagy ilyesmi, akkor lehet, hogy neked kell kijavítani, vagyis többet kell dolgoznod, “helyette is”, mert még betanul?! Tudod, erre van a három hónap. De a hozzászólásaidból ítélve nem nagyon tudod, hogy mi egy mentor feladata.

2020. jún. 19. 13:58
 16/25 anonim ***** válasza:
76%
9-e szebbé tetted a napomat :D
2020. jún. 19. 14:06
 17/25 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, neked komoly problémáid vannak nyakon felül...
2020. jún. 19. 14:08
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Alkalmatlan vagy a pozíciódra, az biztos.
2020. jún. 19. 19:24
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha az én beosztottam lennél, veled is lenne egy szép elbeszélgetésem a mentoráltaddal közösen. Rádbíztak egy embert, hogy vezesd be a cég életébe, tanítsd be. Neked kellett volna tenned azért, hogy el legyen látva reális mértékű feladattal. Ha ez így lett volna, akkor nem lett volna ideje videókat nézegetni, hiszen senki nem úgy kezdi egy munkahelyen, hogy csak a netet nyomja, ha amúgy lenne más dolga is.

Pont ezért nem szeretem ezt a mentor baromságot. Ha a mentornak nem szimpi az új jövevény, elég gyorsan kipöckölteti, pedig nem biztos, hogy az megérdemli. Azt a vezetőt sem értem, aki ezt ennyire egyoldalúan nézi.

2020. jún. 19. 21:11
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is szemét vagy, pláne hogy te vagy a mentora. Azaz a te feladatod lett volna elsőként neki jelezni, hogy ilyet nem csinálunk és megkérdezni, hogy miért unatkozik? 1. Nem tudja ellátni a munkáját? 2. Nem kap elég feladatot és szeretne még?

Ha főnök lennék akkor téged jobban elítélnélek, hisz te duplán hibáztál, míg ő csak új és még nem tudja mit lehet, mit nem. Aztán nem tudhatod, hogy a főnök mivel foglalkozik munkaidejében... Nekem pl. a főnököm az első hetekben mondta, hogyha végeztem a munkával, akkor nyugodtan menjek ám haza, nem kell ott ülni még fél- 1 órát, míg lejár a munkaidő. A többiek erről nem tudnak és mindig furán nézek mikor lelépek néha hamarabb, közben ők ott szenvednek és pletykálkodnak, esetleg azon gondolkodnak, hogy bemártanak hozzád hasonlóan a főnöknél.

2020. jún. 19. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!