Motivációs levél írásával problémáim vannak. Hogyan oldjam meg?
Az a helyzet, hogy egyszer számon lettem kérve munkám során a motivációs levelem kapcsán(akkor pálya kezdő voltam, most már nem. Ezután az eset után hanyagolni kezdtem a motivációs levél írását, és használatát, azonban most újból szeretnék így állásokat megpályázni.
Mire figyeljek oda? Szerintem a motivációs levél (nekem, számomra) azért rossz dolog, mert fényeznem kell magam benne, illetve, kissé pitézés is szamomra, és nem tudom, hogy a motivációs levél írásakor mikor fogok a ló túlsó oldalára esni, és mikor lesz gyenge az.
Bocsánat ha hosszú voltam. Addig is írom tovább, bár nekem baromi idegen a műfaj, és nehezen tudok haladni benne.
Kezdjük ott, hogy mit értesz "számonkérés" alatt?
Gondolom valami oka volt, amiből tanulhatsz.
Bocsánat az ékezetek hiányáért, roptében írom a választ.
A motivációs levélben nem fényezned kell magad, hanem egyszeruen leírni, mit szeretnél elérni a munkahelyen/iskolában/bármely más teruleten, ahová írod.
Én egy egyetemre adtam be angol nyelven, ott kicsit más, mivel ennek megvan az eloirt formája (bekezdések, linker szavak, rovidítések mellozése stb) az egész lényegében a kutatómunkám célja módszere, illetve lehetséges eredménye és annak javainak felsorolása, olyan módon, amiben azt fejezem ki, miért én lennék a legmegfelelobb a feladatra. nem kell onfényezés, sem mellverés egy jó motivációs levélhez. :-) ha tudok bármiben is segíteni PM. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!