Önéletrajz átszerkesztése, hogyan?
Bár ugyan sajnálatos módon nem vagyok elég képzett (érettségim van), hogy nagy karrier előtt álljak jelenleg, azonban felfedeztem olyan munkalehetőséget, ahol minimum követelmény az érettségi, és olyan munka lenne, amit szívesen csinálnék, ám az önéletrajzommal kapcsolatban kétségeim vannak.
Szeretném igényesebbé tenni, és életemben nem írtam motivációs levelet, bár mindig a legnagyobb kérdés az-e hogy SMT Operátor illetve más szakmai illetve egyéb tudást nélkülöző munkánál, gondolom nem követelmény?
Egyáltalán az önéletrajz kinézete, formaisága növeli a pályázó esélyeit olyan munkaköröknél, amelyeknél már minimum az érettségi? (Igen, köszönöm, tudom szép papír, ami nem tükröz nagy tudást, mielőtt mindenki betalálna vele.)
Én elmondom hogy találtam állást és a pénz is jó:
2016-ban megszűnt a melóhelyem, fizetés törölve.
2017-ben vettek fel.
Na szóval CV: 1 oldal, nem is kell 2 vagy 3, tök felesleges. Név, telefonszám, iskola, pár munkahely, ennyi.
A lényeg: Napi 200 cégnek elküldeni, én vagy 300.000 céget kerestem meg.
És felvettek.
Csak akkor kell motivációs levelet írni, ha azt külön kérik az álláshirdetésben.
Nekem Europass önéletrajzom van. Még az egyetem alatt készítettem (a diákmunkák miatt), azóta csak frissítem. Nekem tetszik ez a forma, áttekinthető, és sikerül is vele eljutnom az interjúkra :)
Minta (én van ahol egyszerűsítettem rajta, de az alapja ez):
Úgy alakult, hogy mostanában felvételiztettem pár embert (asszisztens) ill. fogok még (mérnök)
asszisztens - kb senkinek nem olvastam el a CVjét, mert kinézetre igénytelen volt, europasdos is az, és tekintve, hogy MS Office dokumentumok szerkesztése is munkaköri feladat, arra nem áldozom az időm, aki egy igénytelen vackot ad be. A vicc az, hogy akit felvettem, az a teszt Word részén csúnyán elvérzett, de másban jó volt.
mérnök - még eggyel sem beszéltem és csak előszűő leszek, ha nem tudom megúszni, de, hogy fog igényes prezentációt vagy utasítást írni az illető, ha nem tud egy CVt sem szépen megcsinálni? De nekik szakmai teszt lesz.
Szerkesztettük át nem egyszer. sima word volt. elfogadták.
Főleg a dátum miatt.
Iskolákat, és legutóbbi melóhely megnevezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!