Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet az olyan munkatárssa...

Mit lehet az olyan munkatárssal kezdeni, akinek betegesen akörül forog az élete, hogy neki mindig igaza van?

Figyelt kérdés

Pl. ha történik valahol egy kisebb hiba, viharossá válik a légkör és a hogyan oldjuk meg helyett a ki volt a hibás a sláger.

A legrosszabb az, hogy benyalta magát a főnöknek, Ő pedig mindig mindenben mellé áll. Egy irodában ketten vagyunk és pont vele vagyok. A főnököt nem merem megkérni, hogy cseréljek valakivel, mert biztos, hogy elutasítaná és saját magam alatt vágnám a fát.

Munkaidőben általában arról beszél, hogy az milyen szemétláda volt vele, az milyen ember, miket tett vele, mit képzel magáról ez, mit gondol amaz. Ha pedig udvariasan ignorálom, hogy dolgoznék, vérig sértődik minden alkalommal és mindennek elhord. A többieket pedig az ujja köré csavarta.

Munkahelyváltás most nem játszik, nehéz a helyzet emiatt a járvány miatt. Mit tudok tenni?

Előre is köszi. :)

2020. jún. 17. 10:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Képzeletbeli fülcsi be, és koncentráció a probléma megoldására.

Mit dolgoztok? Valami irodai munka? Csak mert munka közben zargat ezért kérdem. Valahogy gyakorolnod kell a külső zajok kiszűrését munka közben és a munkára való koncentrációt.

2020. jún. 17. 10:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Magyarán ignorálnod kéne munka közben, ha csak nem közösen dolgoztok. De ahhoz tudnom kéne milyen munka, hátha eszembe jut valami ötlet.
2020. jún. 17. 10:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Informatikai cégnél vagyok, igazából sokszor rutinfeladataink vannak, szóval nem zökkent ki annyira, ha beszélnek hozzám, de néhány komolyabb lélegzetvételt igénylőknél igen zavaróvá tud válni. Emellett emberileg sem szimpatizál velem, mert nem hódolok be neki.
2020. jún. 17. 10:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Szóval akkor nem egy projekten dolgoztok közösen. Figyi, tudom idegesítő lehet, de a legjobb technika ha ignorálod, és ha nem hagyja abba akkor kizökkented: Várj egy pillanat, tudsz várni következő kávé szünetig mert most nagyon kell koncentrálnom, és kávészünetbe ha elkezdi, akkor mond el az őszinte véleményed diplomatikusan úgy, hogy ne találjon fogast rajtad.
2020. jún. 17. 10:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem értem ha nem szimpatizál, akkor minek zargat munka közben, ki akar túrni a cégből?
2020. jún. 17. 10:27
 6/8 A kérdező kommentje:

Hálisten nem dolgozunk egy projekten, csak egymás mellett ki-ki a saját munkájával foglalkozik. Szerintem csak azért nem szimpatizál velem, mert nem mondom neki azt, hogy igen igazad van, te vagy a megtestesült tökéletesség, abszolút megértelek stb..

Én nem nagyon szoktam beszélni a magánéletemről munkahelyen, senkinek semmi köze hozzá, annyit tudnak, hogy van egy feleségem, és két lányom, de nem kötök az orrára senkinek semmit, hogy mik történnek velünk.

Igazából a hangulat az, ami zavar. Azt érzem, ha kimegy az irodából, eggyel többen vagyunk benn. Fagyott hangulatban pedig elég megterhelő dolgozni, főleg, hogy a probléma forrása velem szemben ül. Kitúrni meg nem hiszem, hogy kitúrna, nem lenne érdeke neki sem, nem jutna fentebb.

2020. jún. 17. 10:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nem akar kitúrni akkor nem ajánlom hogy dokumentálj mindent egész egyszerűen csak ignoráld, nem vagy köteles bólogató társalkodó lenni, ez egy munkahely mégcsak cimbinek se kell lenned.
2020. jún. 17. 14:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Rá kell hagyni.
2020. jún. 17. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!