Munkáltatónak van bármi köze ahhoz hogy az állás betöltéséhez szükséges végzettségen túl még milyen végzettségem van?
Ha én érettségivel betölthető állásban vagyok, jogos az a vád hogy nem „szóltam“ hogy nekem diplomám is van?
Miért szóltam volna? Mi köze hozzá? Ő érettségizett embert keresett nekem az van, az állás betöltésekor megvizsgálták van-e, van, oké, mást nem kérdeztek.
Ezek után van közük hozzá nekem még mi van?
Mert ezen pattognak hogy nem „szóltam“ a diplomámról. Miért szóltam volna?
Úgyse adnak egy fillérrel se magasabb bért emiatt, akkor meg nem mindegy?
Semmi közük hozzá.
Akkor valószínűleg fel sem vettek volna, mert ciki lenne a főnöknek hogy magasabb a végzettséged mint neki.
Valószínűleg most is ez bassza a csőrét, félti a helyét.
"Akkor valószínűleg fel sem vettek volna, mert ciki lenne a főnöknek hogy magasabb a végzettséged mint neki."
Magasabb nincs csak több. Neki 1 diploma van, nekem 2.
Meg azert is szoktak a diplomas jelentkezo oneletrajzat felredobni, mert ez akar maradni. Ez valosag.
Viszont ha volt oneletrajz, elvileg abba mindent - nem a tarotkartya tanfolyamot persze - bele kell irni.
„hogy sok esetben a vegzettseg szerint kotelezo munkabert fizetni, igy ugyanannak az allashelynek mas a berezese erettsegi, es mas foiskolai/egyetemi vegzettseggel.“
Akkor EGY!
Mondjuk fejtsd már ki nekem, egy fizikai betanított meló esetében mit jelent egy végzettség a bérben -tán többet kap akinek egyetemije van? Nem kap.
Akkor KETTŐ!
Most hogy kiderült hogy egyetemim van most akkor ugye többet fogok kapni? Hát a logikád alapján -- hát?
Az a baj én is ilyen helyzetben vagyok. Ide is érettségi volt a feltétel, amivel nem is volt gond, mert nyelvvizsgahiány miatt nem volt meg még a diplomám. Tudta a munkáltató is, hogy csak államvizsgám van. Időközben meglett a nyelvvizsgám és a diplomám is így. Párom is, barátnőim is mondják folyamatosan, hogy szóljak a magasabb bér miatt. Viszont ide nem kell diploma és nem is a szakterületemen dolgozok.
Úgyhogy egyetértek veled kérdező :( Nem tudom mit kéne tenni.
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!