Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van itt egy profi szakács?

Van itt egy profi szakács?

Figyelt kérdés
Nagyon kevés tapasztalatom van. Múltévben konyhai kisegítőként dolgoztam. Roslap, salátázás, pizza. Itt valamennyit tanultam. A főnököm vett egy panziót és most én leszek ott a szakács. Jól fogok keresni és most nagy szükségem van a pénzre. Július elsején már lesz meleg kaja is. Viszont nekem kell berendeznem a konyhát és nekem kell az ételeket is kitalálni. Volna itt olyan ember aki tudna nekem segíteni hogy mit hogyan tudnék csinálni? Szeretnék a sarkamra állni és megmutatni hogy menni fog. A haccp et is rám bízta. Nekem kell engedélyt kérni. Nem tudom mi volna a feladatom.
2020. jún. 14. 20:15
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nem kis feladat egy kezdőnek! A menüt a tulajjal, managerrel közösen kellene készíteni hogy illjenek az arculathoz az ételek és az árkategóriát is be kell határolni, meg hogy milyen típusú vendégekre számítanak ott (külföldi, családos, nyugdíjas, vendégmunkás vagy golfozó, nagyobb csoportok stb). Ha ez megvan, lehet más menükről ötletet szerezni és tesztfőzésen bemutatni a főnöknek, és akkor átbeszélitek mi tetszik neki.

A konyha berendezése is függ az elkészíteni kívánt ételek jellegétől (steak, pizza, magyaros stb) és hogy hányan fognak ott dolgozni (konyha+felszolgálók), egyszerre mennyi rendelésre lehet számítani (ha elviteles is van, az meg is duplázhatja a forgalmat). Szerintem kérd ki legalább a mostani főszakácsod tanácsát, mert rengeteg pénzt ki lehet dobni az ablakon fölöslegesen, és gondolom azt nem akarod. Az alapanyagokat tekintve egy dolog legalább 2-3 ételhez felhasználható legyen, több beszállítótól is kérjél árajánlatot. A berendezést tekintve legyen áttekinthető, tágas a konyha, kézre álló elrendezéssel, elég hűtő kapacitás. A gépek, eszközök, hűtők, mosogató stb függnek ugyebár az ételek típusától. Neked kell felvenni a többi dolgozót? Legyél felkészült és tudatos főnök, követelj tisztaságot és igényes munkát minden körülmények között, az első perctől.

Nem vagyok szakács, de sok étteremben dolgoztam gyorséttermemtől fine dining-ig, vezető beosztásban.

2020. jún. 14. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!