Van itt egy profi szakács?
Hát ez nem kis feladat egy kezdőnek! A menüt a tulajjal, managerrel közösen kellene készíteni hogy illjenek az arculathoz az ételek és az árkategóriát is be kell határolni, meg hogy milyen típusú vendégekre számítanak ott (külföldi, családos, nyugdíjas, vendégmunkás vagy golfozó, nagyobb csoportok stb). Ha ez megvan, lehet más menükről ötletet szerezni és tesztfőzésen bemutatni a főnöknek, és akkor átbeszélitek mi tetszik neki.
A konyha berendezése is függ az elkészíteni kívánt ételek jellegétől (steak, pizza, magyaros stb) és hogy hányan fognak ott dolgozni (konyha+felszolgálók), egyszerre mennyi rendelésre lehet számítani (ha elviteles is van, az meg is duplázhatja a forgalmat). Szerintem kérd ki legalább a mostani főszakácsod tanácsát, mert rengeteg pénzt ki lehet dobni az ablakon fölöslegesen, és gondolom azt nem akarod. Az alapanyagokat tekintve egy dolog legalább 2-3 ételhez felhasználható legyen, több beszállítótól is kérjél árajánlatot. A berendezést tekintve legyen áttekinthető, tágas a konyha, kézre álló elrendezéssel, elég hűtő kapacitás. A gépek, eszközök, hűtők, mosogató stb függnek ugyebár az ételek típusától. Neked kell felvenni a többi dolgozót? Legyél felkészült és tudatos főnök, követelj tisztaságot és igényes munkát minden körülmények között, az első perctől.
Nem vagyok szakács, de sok étteremben dolgoztam gyorséttermemtől fine dining-ig, vezető beosztásban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!