Akinek nincs kedve munkahelyen "beilleszkedni", jópofizni mert magányos farkas típus, azt általában utálják?
"Meg ha így is van, akkor miért csak gyengébb, védtelen embereken, vagy élőlényeken vezetik ez le? Miért nem a "ragadozó" extrovertáltakon torolják meg?"
Miért? Ugye nem fogod eljátszani, hogy erre nem tudod a választ? Azért mert az extrovertáltak hordákba szerveződnek és csoportosan támadnak, szeretik a túlerőt, szeretnek erőt demonstrálni, a kisebbséget, gyengébbeket elhalgattatni. De mindegyikük gyáva lenne egy-egy ellen szemtől szembe kiállni egy introvertáltal, mert ez utóbbiak zsebre vágnák őket érvekkel, de bátorsággal is. Nem egyszer változtak már kis báránnyá a társaságban ultra hangos extrovertáltak amikor számon kértem négyszemközt elfogadhatatlan megnyilvánulásaikat. Akkor miről beszélünk? Az egyetlen esélyük az extrovertáltaknak a hordákba szerveződés.
"Ha csak introvertáltak lennének a világban, az nem szép lenne, hanem steril, és fenntarthatatlan. Nem lennének innovatív, kreatív megoldások, kihasznált lehetőségek. Nem lenne szórakoztatóipar, és sok más dolgo fejlődése is megállna."
Ugyan már, a feltalálók, tudósok, kutatók nagy része introvertált ember, ami sokatmondó, hiszen az introvertáltak a társadalom kisebb részét teszik ki, mégis arányaiban több alkotó volt mint extrovertált. Moziba, étterembe, sörözni járni meg az introvertáltak is szeretnek, ugyan kultUráltabban teszik ezt.
" Én jószándékkal, és kedvesen kérdeztem tőle, hogy ez miért van. Mire ő flegmán visszaszólt, hogy ő egy introvertált személy ő ezt nem bírja elviselni. Elvárta volna tőlünk, hogy savanyú pofával, melankólikusan üljünk egész nap szó nélkül. Kérdem én, ebben a helyzetben miért pont nekünk kellett volna hozzá alkalmazkodni?"
Talán mert kiközösítitek, alacsonyabb rendűnek tartjátok, levegőnek nézitek stb és utál emiatt titeket.
Miért pont nekted kellett volna alkalmazkodni? Ugyan már ne panaszkodj, az extrovertáltak mikor vannak olyan helyzetben, hogy nekik alkalmazkodniuk kell az introvertáltakhoz? Soha! Mindig az introvertáltaktól várják el az alkalmazkodást az extrovertáltakhoz. Elvégre az a norma, ahogy az extrovertáltak viselkednek, onnantól kit érdekel mi a jó az introvertáltnak.
"hordákba szerveződnek és csoportosan támadnak, szeretik a túlerőt,"
Igen ezt elismerem, ilyen van. És ez sajnálatos. De ettől még nem kell gyűlölni az összes extrovertált embert. Ez olyan mintha megharap egy veszett kutya, akkor onnantól kezdve utálni fogod az összes kutyát? Az élet nem egy introvertáltak vs extrovertáltak harcból áll. Introvertáltaknak is lehetnek extrovertált barátai, és forítva is. Én ambivertált vagyok egyébként ami pont a kettő között van, és mindegyik típusból ismerek nagyon rendes és nagyon ellenszenves embereket is.
Azt tudom, hogy a tudósok között több az introvertált. Ezért mondtam azt, hogy bármelyik személyiségtípus nélkül rosszabb lenne. Lehet, hogy az intriveráltak szeretnek moziba, meg kocsmába járni, de ha csak ők lennének, nem nagyon lenne hova, mert a szórakoztatás, és az emberek kiszolgálása extrovertált folyamat. Nyilván létezik ellenpélda is. A kultúra szintén nem feltétlen velejárója egyik személyiségtípusnak sem.
"Talán mert kiközösítitek, alacsonyabb rendűnek tartjátok, levegőnek nézitek stb és utál emiatt titeket."
Egyik sem igaz ezekből. Max ő beszélt be ilyeneket saját magának. Egy rossz szó nem hangzott rá soha, akkor sem amikor nyíltan vágta mindenkire a pofákat.
Egyébként ha munkahelyen bármi attrocitás ér, azonnal felmondhatsz, vagy szólhatsz a főnöködnek. Azt ne mond, hogy az összes főnök bántja az introvertáltakat és ellenük van, mert menten tökön szúrom magam. De akár felsőbb körökhöz is mehetsz, ha úgy érzed, igazságtalanság ér. Ma már ha csúnyán néznek rád akkor is rohanhatsz feljelentést tenni. Szóval nem mondhatod, hogy semmit nem lehet tenni bántalmazás ellen.
"az extrovertáltak mikor vannak olyan helyzetben, hogy nekik alkalmazkodniuk kell az introvertáltakhoz?"
Például, ha bekerül egy karótnyeltebb, merevebb figura egy társaságba. Olyankor sosem lehet felhőtlenül lazulni, vagy viccelődni, mert figyelni kell minden egyes szóra, nehogy a kis ne bánts virág megsértődjön egy ártatlan viccelődésen. A nők meg főleg vissza tudnak élni a helyzettel. Nem tudom, hogy te férfi vagy nő vagy-e de az ilyen nőkre rá sem nézhetsz, rá sem mosolyoghatsz, mert egyből kikiált szexista bunkónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!