Akinek nincs kedve munkahelyen "beilleszkedni", jópofizni mert magányos farkas típus, azt általában utálják?
Értem, az introvertáltak mind szentek és baj csak a másik oldalon lehet. Persze...
szeretnék rámutatni, hogy az "elfordul" szót nem véletlenül használtam kétszer is. Mivel tisztában vagyok vele, hogy amit én láttam az nem lehet mindenkire igaz, így volt helyes.
Ezzel szemben a rám reagáló válaszoló gond nélkül általánosít.
De persze csak ti lehettek áldozatok...
kérdező, te normálisan írtál nekem, ezért rád külön reagálok:
írod hogy introvertáltak nem szívatnak másokat. Sajnos de, ez is megtörténik csak máshogyan. Tudom, hogy nehéz elképzelni de a kommunikáció hiánya sokszor egyenlő a szívatással. Éppen azért szeretnék rávilágitani erre, mert láttam korábbi kollégákon, mennyire nem ismerik fel ezt. Egy pörgős munkahelyen, ha a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal, mert nem tudnak beszélni egymással, az hibákat szül. A hiba plusz munkát, túlórát, frusztrációt eredményez.
Amit most leírtam, az az oka annak a gyakori HR-es kérdésnek, ami majdnem minden interjún elhangzik: "mennyire tudsz csapatban dolgozni?"
Ez pedig nehézséget jelent sok magába forduló embernek. Sajnos a munkavégzés alapvetően extrovertált világ, mert emberek egymással együtt dolgoznak a legtöbb esetben. Lehet takarózni azzal, hogy introvertált vagy, de azért senki nem fog fizetni. Ha nagyon nem tudsz beilleszkedni egy közösségbe, azzal végső soron te jársz rosszul.
"nem sértegetnek, szívatnak másokat "
Csak úgy megjegyzem, hogy a feleségüket verő, nőket molesztáló, sorozatgyilkosok között több az introvertált személy akiket mindenki csendes, visszahúzódó embernek ismer. Nem lehet ennyire általánosítani.
24
És meglepődsz ezen? Még nekik is megvannak a határaik, és olykor igen előfordul, hogy bekattannak.
24
Az extrovertáltak viselkedése egy introvertált számára a legkeményebb kínzás
Nem lepődök meg, de ez nem mentség. Nem kell barátkoznia senkinek senkivel, de az embereknek alkalmazkodnia kell, és betartani az emberi normákat. Függetlenül attól, hogy introvertált, vagy extrovertált-e. Itt a legnagyobb baj, hogy általánosítotok.
"Az extrovertáltak viselkedése egy introvertált számára a legkeményebb kínzás"
Aztán miért is? Talán mindenkinek síri csendben kéne lennie, és meg sem szólalnia, hogy te jól érezd magad?
Engem érdekel a pszichológia. A világ sorozatgyilkosainak nagy része bizonyítottan introvertált. Tény, hogy az extrovertáltak között is nagyon sok agresszív, erőszakos ember van, de az is durván kamu, amit te írtál, hogy az introvertáltak sosem ártanak senkinek. Csak nekik általában a náluk gyengébbekkel van csak erejük. Vagy azok a védtelen nők talán megérdemlik? Vagy az állatok? Merthogy az állatkínzók között is jó pár introvertált van.
Nálunk gimiben az osztályban például egyáltalán nem voltak rosszindulatúak az extrovertáltak. Sőt, nagyon sokat segítettek fejlődni az olyan embereknek (akik inkább antiszocok voltak, nem is introvertáltak) akiknek a legalapvetőbb kommunikáció sem ment, és a tanárok minden építő jellegű kritikáin megsértődtek.
Azt gondolom, hogy a személyiségtípustól függetlenül aki úgy érzi, hogy őt mindenki utálja, az általában önmagával nincs kibékülve.
27
Igen ám, de az extrovertáltak agressziója proaktív, mig az introvertáltaké reaktív, és mint olyan, jellemzően az extrovertáltak kínzásai hozzák elő belőlük az állatot. Így áldozatok. Míg az extrovertáltak a ragadozók.
Ebből értheted, hogy a nincsenek az extrovertáltak akkor az introvertáltak egy sokkal jobb világot alkotnának mint ami jelenleg van. Mert nem létezni proaktív rosszindulat, kezdeményező rosszindulat.
"Aztán miért is? Talán mindenkinek síri csendben kéne lennie, és meg sem szólalnia, hogy te jól érezd magad?"
Nem, nyugodtan lehet beszélgetni, de tisztelettel és alaptalan vádaskodások nélkül. Az extrovertáltak minden hülyeséget ráakasztanak egyes introvertáltakra amire nincs bizonyítékuk, de az esetek többségében még csak nem is ismerik a személyt, de mégis megengedik maguknak, hogy véleményt alkossanak. Az introvertáltaknak ezzel szemben sokkal könnyebb véleményt alkotni mivel úgyis megismerik az extrovertáltakat, ha nem is beszélgetnek velük, csupán hallgatják őket tisztes távolságból.
Ezért szerintem sokkal megalapozottabb egy introvertált véleménye az extrovertáltról mint fordítva, mivel az extrovertált egyszerűen nem ismeri az introvertált személyt, feltételezésekbe megy bele, majd azokat tényként elkezdni terjeszteni, mindegy megkeserítve az életét az introvertáltnak, és persze emiatt még megbánást sem tanúsit, káröröm jellemző rá (pszichopátiás tünetek?).
"Nem kell barátkoznia senkinek senkivel, de az embereknek alkalmazkodnia kell, és betartani az emberi normákat"
Aham, és ezeket a normák milyen normák? Extrovertált vagy introvertált normák?
Kik állították fel ezeket a normákat? Az extrovertáltak vagy introvertáltak?
Te egyenesen azt állítod, burkoltan, hogy az introvertáltaknak alkalmazkodniuk kell az extrovertáltak normáihoz, mert ha nem akkor jaj nekik, vállalják a következményeit a nem behódolásnak.
"az extrovertáltak kínzásai hozzák elő belőlük az állatot. Így áldozatok."
Persze, az a legkönnyebb. Mindig a másikra fogni. Még ha van is ilyen eset, ez akkor sem mentség. Pláne nem menti fel az illetőt. Meg ha így is van, akkor miért csak gyengébb, védtelen embereken, vagy élőlényeken vezetik ez le? Miért nem a "ragadozó" extrovertáltakon torolják meg?
Ha csak introvertáltak lennének a földön, nem szűnne meg a kezdeményező rosszindulat, mert ez az emberekbe van kódolva. Előbb-utóbb úgyis lenne olyan szutiáció amikor kijön. Nyilván kevesebb lenne, de csak azért mert kevesebb lenne az emberi kommunikáció, és minimalizálódna a társas érintkezés. Egyébként szörnyű világ lenne ha valamelyik szémélytípus nem létezne. Ha csak introvertáltak lennének a világban, az nem szép lenne, hanem steril, és fenntarthatatlan. Nem lennének innovatív, kreatív megoldások, kihasznált lehetőségek. Nem lenne szórakoztatóipar, és sok más dolgo fejlődése is megállna. Képzelj már el egy introvertált orvost, vagy egy tanárt. Ugye, hogy nem megy? Ha minden ember csak befelé fordulna, a faj egy idő után nem tudná fenntartani magát.
"Az introvertáltaknak ezzel szemben sokkal könnyebb véleményt alkotni"
Ezt annyira nem tudom értelmezni. Miért ismernék ki attól jobban a másikat, ha csak hallgatják őket? Aki csendesebb még nem lesz automatikusan intelligensebb, vagy jobb emberismerő. Sőt, ezek általában magukba fordulnak.
"megbánást sem tanúsit, káröröm jellemző rá"
Ez nem az exrovertált hanem pszichopata. Nem minden extrovertált pszichopata, és nem minden pszichopata extrovertált.
"Kik állították fel ezeket a normákat? Az extrovertáltak vagy introvertáltak?"
Mindkettő. Az, hogy valaki köszönjön, normálisan beszéljen, megadja a másiknak a tiszteletet az mindenkinek kötelessége lenne. Nekem például volt olyan kolléganőm, aki állandóan csendben volt, és folyamatosan vágta a pofákat, forgatta a szemeit valahányszor jókedvűen viccelődtünk vagy akár csak mosolyogtunk. Én jószándékkal, és kedvesen kérdeztem tőle, hogy ez miért van. Mire ő flegmán visszaszólt, hogy ő egy introvertált személy ő ezt nem bírja elviselni. Elvárta volna tőlünk, hogy savanyú pofával, melankólikusan üljünk egész nap szó nélkül. Kérdem én, ebben a helyzetben miért pont nekünk kellett volna hozzá alkalmazkodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!