Bölcsészek! Hogyan szereztetek gyakorlatot az egyetem alatt?
Ha mindenhonnan visszautasítás kapsz akkor vagy rossz helyen próbálkozol/keresel (pl nem gyakornoki és diákmunkákra jelentkezel) vagy rosszul interjúzol.
Én is anglisztikás voltam és mindig diákszövetkezeteken keresztül dolgoztam gyakornoki pozíciókban. Itt kifejezetten olyan jelölteket keresnek, mint te, és ne rabold az időd olyan pozícióknál, amik teljes munkaidős állások. Tele a Facebook is gyakornoki csoportokkal.
Ha az interjúkon vérzel el akkor érdemes azt végiggondolni, hogy mit ronthatsz el. Az SSC heroes oldaláról le lehet tölteni a top 100 interjú kérdést, készülj fel ezekre.
Amivel probléma lehet, ha nem tudsz 20-25 órát dolgozni egy héten. Egy cégnek nem éri meg be tanítani téged ha szeptemberben lelépsz a suli miatt vagy nem tudod érdemben segíteni őket. Ha nekem ez probléma volt egyéni tan rendet kérvényeztem a tanszékvezetőnél.
Amúgy meg most, a vírus közepén, hogy az emberek nem tudnak irodába bemenni nincs lehetőség betanítani egy teljesen fogalmatlan pályakezdőt, így ha csak most álltál ennek neki, akkor lehet ez csak a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!