Vajon megéri Debrecenbe költözni az új BMW gyár miatt?
Szerintem nagyon szuper, hogy egy luxusautó márka gyárat épít itthon. Épp lakást tervezek venni és Debrecen amúgy is nagyon szép város. Az autókat imádom, főleg a bmw-t, van érettségim és természetesen elmennék olyan képzésre, ami az új munkámmal kapcsolatos lenne.
Én azt gondolom, hogy a fizetés is nagyon szuper lesz. Következtetve abból, hogy A BMW (NAGYBETŰVEL!).
Több száz vagy ezer embernek teremtenek munkahelyet.
Szeretném kikérni a véleményeteket.
20/fiú
Ha van egy lavór eszed, akkor elhúzol Magyarországról.
De ha csak egy hangyányi eszed van, és mégis maradsz, akkor csak Debrecenbe menj, mert ott van fejlődés, élet, kultúra és (magyar viszonylatban) jó perspektíva.
Persze ott is vannak idióták - láthatod - de nem ők a jellemzők.
Aki egy 200 ezres egyetemi városban (30 ezer egyetemista mellett) unatkozik, annál igen komoly bajok vannak!
Ez a Ny-Dunántúl fetisizálás is egy baromság; kevés lepukkantabb hely van pl. Szombathelynél!
A fél Dunántúl az osztrákok gazdasági erejének morzsáiból él, ráadásul a nagy egyetemek vidéken - a pécsit kivéve - mind a Dunától keletre vannak.
A BMW-nél nem hülyék tervezik a jövőt: 8 évig keresték az ideális helyszínt, míg végül Debrecent választották. Ez nem ilyen magyaros "urambátyám"-buli eredménye, hanem egy hosszú folyamaté.
Itt olyan dolgokra, szempontokra gondolok, amik más magyar városban nincsenek meg, de a BMW-nél meghatározó szerepet játszottak: a vidék valójában egyetlen működő nemzetközi repülőterén kívül olyan alapdolgok megléte volt a döntés oka, mint hogy a betelepülő külföldi vezetés minden szolgáltatásban megtalálja az otthon már jól megszokott színvonalat. Ezért kezdte meg Debrecenben az egyetlen Nemzetközi Iskola is a működését, de rengeteget számít az kutatási, sportolási, vallásgyakorlási lehetőségek minősége is! Ezekből mindegyikből felsőfokon rendelkezik Debrecen. (3 püspökség székhelye) Kiváló a közlekedési infrastruktúrája, és még inkább az lesz 2 éven belül...
Debrecen igen gazdag város, mivel magasan a legnagyobb a költségvetése (Debrecen ez évi 167 milliárd, a második Szeged: 100 milliárd HUF)
Debrecent utálják a miskolciak, mert az a téveszméjük, hogy Debrecen előlük nyúlta le a BMW-t, de ez nem igaz! A nyíregyháziak kb. 20 éve még majdnem pariban voltak, de mára Debrecen kategóriát lépett...
Igaz, hogy se hegye, se vize, mégis mindig az egyik legnagyobb vonzerejű város volt - szinte nincs olyan magyar híresség, akinek ne lett volna kötődése Debrecenhez - amely város (vár nélkül) megvédte magát a töröktől, az osztráktól, mert egyszerűen: megvette a szabadságát! Tehette, mert az egész Hortobágy Debrecen tulajdona volt!!!
Mindent összevetve: nem kell bedőlni az ide firkáló irigy nyüzügéknek: keress utat Debrecenbe, mert - magyar viszonyok közt - a legjobb választás!
(régebben olvastam itt egy pécsi(?) vagy valamilyen dunántúli pasi beszámolóját, aki a családjával Debrecenbe költözött - azt keresd ki, mert ő - velem ellentétben - első kézből írja le a tapasztalatait!) (Különben nagyon informatívak ezeknek a pályázati anyagoknak a tanulmányozása, hihetetlen érdekességeket tud meg az ember: pl. én az EKF pályázati anyagok elolvasása után tudtam meg a a fent leírtak nagy részét, így pl. ugyanilyen rálátásom van a pályázat-nyertes Veszprémre is (megérdemelten nyertek, csak ne csesszék el úgy ezt a lehetőséget mint ahogy az a pécsiek tették!)
De az már egy más téma...
23 - Mindenkinek más a szórakozás. Az tényleg igaz, hogy kevés Nótár Mary vagy Fássy Ádám/Zsülike előadás van a Lovardában, a Víztoronyban, a Hall-ben, a Kazánházban, a Roncs Bárban - hogy csak egy pár szerényebb szórakozóhelyet említsek. (mert gondolom, hogy téged nem a MODEM vagy a Kölcsey vagy az Agora programja érdekel...)
Az EGÉSZ országban pofátlanul kevesek a fizetések!
Akik ott élnek, azok a szopóka kellemesebb végén élnek!
Debrecenben van élet? 😂Gyakorlatilag van ott minden, csak életnek nevezhető valami nincs. Én egy év után menekültem onnan! Ha időnként visszamegyek olyan depresszió fog el, hogy hihetetlen. Elég csak az emberekre ránézni. Tele van búval bszott emberekkel a város. Csak az szeretheti igazán aki ott született, ott nőtt fel. Semmi szépsége nincs. Még a magyar sztenderdekhez mérve is borzalmas.
Ja oda fog menni a BMW...de kik voltak a pályázók, melyek versenyeztek Debrecennel? Bécs, Salzburg? Esetleg Gdansk és Poznan? Áááá dehogy! A fenéket!
Miskolc, amelyiknek még helyi aszfaltozott repülőtere sincs (nemhogy nemzetközi...)?
Román városokkal, amelyeknek nemhogy repülőtere, de normálisan kiépített közlekedési infrastruktúrája (értsd: autópálya) sincs?
Tényleg rohadt nehéz meló volt idehozni a BMW-t ilyen vetélytársakkal. Kerestek Kelet-Európában egy összeszerelő műhelyt, ahol van dögivel occsó munkaerő, Münchentől végig van autópálya, és van aszfaltozott repülőtér. Na bummm...
"luxus auto márka"
Töki... amíg a Jabillal gyártarja a lámpákat és a klímavezérlést addig örülj, ha nem égsz benne a kocsiban! :'D
'''Mindenkinek más a szórakozás. Az tényleg igaz, hogy kevés Nótár Mary vagy Fássy Ádám/Zsülike előadás van a Lovardában, a Víztoronyban, ''
Kit érdekel Nótár Mary meg Fasy Ádám? Akit nem is ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!