Táppénz alatt kirughatnak és hogyan?
Figyelt kérdés
6 éve dolgozom egy multinál ami eléggé tönkretett idegileg az elmúlt években és a vírus miatt táppénzen vagyok szakorvos által ugyanis veszélyeztetett kategóriába vagyok( betegség miatt). Na most igazából az lenne a tervem hogy én már nem szeretnék menni vissza dolgozni és hogy inkább ők rugjanak ki tp alatt mint én mondjak fel. Ez lehetséges és ha igen mi lehet a menete ennek? Felmondási idő gondolom van bár nem szeretnék és nem is mehetek az egészségem miatt.2020. máj. 12. 10:13
1/4 anonim válasza:
Inkább keres mást tp alatt és ha tutira van más, akkor próbálj meg közös megegyezéssel eljönni. Alapból ha elégedettek veled nem fognak kirúgni
2/4 A kérdező kommentje:
Keresgélek bár most segítek házépítésben is stb. A kirúgás szerintem most jobb lenne a vírus miatt. Bár nemtudom hogy lehet azt megoldani hogy ne menjek be dolgozni ha a felmondási idő van. De ha eddig se voltam ezután sem fogok bemenni nekik egy percet sem a betegségem miatt
2020. máj. 12. 10:23
3/4 anonim válasza:
Nekem munkahelyi balesetem volt még 2 éve. Amúgyis elakartam menni, de mivel a felmondási időt még két hetet se tudtam volna úgy ledolgozni. ( Eltört a csuklóm és raktárban dolgoztam, elkerülhetetlen lett volna az emelés)
Így kerestem irodai munkát és telefonon megmondtak, hogy közös megegyezéssel azonnali felmondással elmehetek-e mert a csuklóm miatt nem tudnám ledolgozni és kezelésekre kell járnom ami lényegében igaz volt csak irodai meló mellett tudtam járni rehabra. Engem elengedtek, egy próbát megér nálad is.
4/4 A kérdező kommentje:
Én a vírusra szeretném fogni na meg én veszélyeztetett vagyok sajnos és ha eddig nem mentem eddig se fogok nekik menni ledolgozni. Amugy egy kérdés a tp papírt az jó ha a Hr-nem továbbítom?
2020. máj. 12. 16:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!