Első napom lesz és félek. Vendéglátósok, pultosok pár jo tanács?
Semmi tapasztalatom nincs vendéglátásban,csak kereskedelemben,de most megyek jövő héten betanulni,mint beugrós pultos. Nagyon félek,alapból izgulos és feszült vagyok idegenek előtt,de nagyon szeretném leküzdeni. Félek,hogy nem tudom kivinni tálcán a piákat pl,mert ugye mások előtt kell és félek hogy annyira izgulok,hogy leborul vagy kiesik a kezemből🤣
Aki benne dolgozik tudna pár jó tanácsot adni? Előre is köszönöm.🤗
Ha tálcázni kell, mindig magad fele legyen a borulósabb pia, pl magasabb üvegek :)
Milyen hely amúgy? Én sörözőben melózok 5. éve, itt sok a törzsvendég és sok a részeg, elsősorban őket kell tudni kezelni, hamar a fejedre nőnek. Az első időkben megtanultam a kombópiák áratit, hogy gyorsabban menjen a matek, mivel nálunk pultos kiszolgálás van, azonnal fizetnek (persze jobb esetben). Volt egy listám is ezekről, ciki visszakérdezni, hogy mire is gondol a vendég, amikor azt mondja, pl vice házmester. A másik listán meg szerepeltek a tényleg törzsvendégek piái, mert fullra elvárnák, hogy első találkozáskor 100 ember saját italát másodszorra már azonnal tudjam.
Egy ilyen közösség nem szereti az új embereket, akár vendégek, akár dolgozók. Lesz, akik bekóstolnak, lesz, akik tanítani akarnak. Fontos, hogy a góréval minden apróságot előre tisztázzatok, stand hogy lesz, lehet-e felírni, kinek lehet, meddig lehet, stb stb. Kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményed a helyről és az emberekről! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!