Te minden esetben kiállsz saját igazadért a felettese (i) ddel szemben is?
Vagy mindig a főnöknek kell hogy igaza legyen? Ha mégis vitára kerül sor, az akár indulatoktól fűtött is lehet? Ez esetben nem tartasz bizonyos következményektől?
Saját példa: van két kolléganőm, nyugdíj közeliek. Egyikük közel húsz éve van a cégnél, a másik nem olyan régi, de más helyeken hasonló munkakörben volt, régi szakmabeli. Ők mindig végigviszik saját igazukat, egyikük sokszor felsőbb szintekre is viszi.
Ők ezt azért tehetik, mert:
1. Védett korban vannak
2. Ilyen a személyiségük
3. Amúgy is mindenkinek ezt kéne tennie.
Ugyan nem ismeritek a konkrét helyzetet, de szerintetek mégis mitől van az, hogy ők ilyen bátran kiállnak magukért?
Az egyes és a kettes..
Nem nagyon szoktam vitázni a főnökömmel, indulatosan pedig el sem tudom képzelni. Nem mindig van igaza, jelezni is szoktam ezt időnként, de kultúrált módon: " Ne haragudj, de szerintem ezt nem így kellene"..stb. Ha csak valami aprósággal nem értek egyet, akkor pedig inkább csinálom úgy, ahogy mondja, végülis ezért ő a főnök. Nem tartok a következményektől, ez egy normális hely nem rúgnak ki senkit azért, ha normális stílusban elmondja a véleményét.
Általában én is kulturáltan elmondom, ha nem értek valamivel egyet. A főnökömmel viszont kár vitatkozni, mert olyan típus akit nem lehet meggyőzni. Ő legnagyobb, legokosabb, tévedhetetlen... személyes sértésnek veszi, ha valaki rávilágít, hogy hülyeséget beszél. Akkor is, ha rosszindulat nélkül teszi. Szóval általában ezért nem vitatkozom, de a véleményemet mindig kifejezem, ha nem értek egyet valamiben, így később nem mondhatja, hogy nem szóltam. Ezen felül már én úgy vagyok vele, hogyha tojik az ellenvéleményre, hát istenem. Ő a főnök.
Mindig tisztelettudó maradok, akkor is, amikor ő már nem az. Félni valóm nincs. Kirúg? Minden ego nélkül... nem én veszítek többet. :D Én találok más munkahelyet, ahol talán majd megbecsülnek.
Mármint az 1-3 közül kéne választani?
Egyik sem.
Én is ilyen vagyok, akkor:
-ha a főnök nagy butaságot csinál, ami komoly negatív helyzetet hoz majd létre.
-vagy ha ellehetetlenítik a helyzetem.
Természetesen lehet indulatokkal fűtött is, sőt ez többnyire ilyen.
Mármint ha kirúgásra gondolsz mint negatív következménye amitől tartani kéne? :D
Nem tartok ilyentől, mert ilyenkor konkrétan az azonnali felmondást fontolgatom.
Mindig a főnöknek kell hogy igaza legyen?
Legtöbbször rá hagyom, igen. Hagy legyen kielègült, ha neki az jobban esik.
Nem kell a 3 közül választani, ezek csak különféle szempontok. Amúgy meg tényleg erősen főnökfüggő. Azért legtöbbjük szereti a saját presztízsét megőrizni, így sokszor igen kellemetlen, ha a beosztottnak van igaza.
Igen, a kirúgásra gondoltam, azért ha valaki jól elvan a munkahelyén mert szereti a melóját és a fizuval is elégedett, hát ilyen helyről nem szívesen távozik az ember - főleg nem önhibáján kívül. Csak azért, mert merészelte a saját elképzeléseit érvényesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!