Hova fordulhatok, ha meghazudtol a saját műszakvezetőm betegszabadságom miatt?
Sehova sem kell fordulnod.
A táppénzes papír magáért beszél. Egyetlen egy tömondatban megmondod neki és hátra arc, kilépsz az irodájából.
Akció - reakció.
Lépjen ö akcióba ha gondolja, te meg reagálsz rá.
Nem kell félned, a törvény melletted áll.
Képzeld a munkát adód ellenőrizheti is nem csak telefonálással doki felé, hanem meg is látogathat meglepiből.
Anno volt helyemen volt akik miatt vizsgálatok is indultak ezügyben.
Engem kórházba làtogatott meg főnököm 🤣
Meg egyszer otthon :
Egy szàl pólóba hörögve vörös lázas kócos fejjel nyitottam ajtót " maga mennyire unatkozik" és kinevettem.
Kapott kávét és messzebb tőlem, beszélgettünk egyet.
Ülj le a fő főnököddel, mutasd fel a dolgokat, vázold fel neki.
Én voltam úgy, hogy az orra alá dugtam a csekkeket, ha nem enged el, menjen el ő maga és fizesse be nekem, felmutattam a pénzt van nálam annyi.
Ha visszahozza a kis papírkákat, akkor adom a kesst is , közbe meg dolgoztam tovább.
Ilyen tróger felettessel dolgozzon az akinek 6 elefántja van.
Egyébként meg ha leír ilyet SMS-ben hogy hazugsággal vádol én képernyőkepkent lementenem az üzenetet és a Hr-nek tovabbitanam az orvosi igazolással együtt.
Lehet itt köpködni a műszakvezetőre, de teljesen érthető az álláspontja.
Az ő szemszögéből:
A munkavégzés napján, ami ráadásul hétvége, akkor telefonálsz be, hogy igazából nem mennél be, csak ha nagyon muszáj. Ez a kb. nincs kedvem dolgozni, de bepróbálkozok, hátha szint.
Nem engedtek el, erre másnap extra fontos, halaszthatatlan családi dolog jön közbe, amire szintén az nap kérsz szabit. (Ilyenek általában olyan piti dolgok, amit azért nem konkrétumokkal indokol az illető, mert röhejes kifogás lenne csak). És ha ez nem lenne elég, akkor következő napra már orvossal íratod ki magad, ismét aznap derül ki, hogy nem mész be dolgozni. Ráadásul hozzájön a kommunikáció stílusa is. Először még telefon, aztán már csak sms.
Ha innen nézed, teljesen jogos, hogy azt feltételezi kamuzol. Ha volt korábban is hasonló eset (aznapra szabikérés, hétvégi munkakerülés stb.) Akkor pedig pláne érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!