Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hova fordulhatok, ha meghazudt...

Hova fordulhatok, ha meghazudtol a saját műszakvezetőm betegszabadságom miatt?

Figyelt kérdés
A következő történt. Vesaárnap telefonáltam be a műszakvezetőmnek, ha van elég ember a munkához aznap nem mennék be dolgozni, mert nem érzem jól magam. Azt mondta bekéne jönni, mert sokan betegek. Mondom rendben akkor bemegyek, így is lett. Hétfőn viszont szabit kértem váratlan családi okkal ami halaszthítatlan volt közben pedig tartott a betegségem. Kedden nem bírtam tovább és lementem háziorvoshoz aki kiírt egész hétre. Ezt megírtam SMS-ben a főnökömnek aki azt válaszolta, hogy nem hisz nekem és az egyenes embereket kedveli és nem az olyanokat akik saját érdekeik miatt bármire képesek. Nem elég, hogy valami komolyabb gyomorrontást összeszedtem, hétfőn még hivatalos ügyben megint távol kell maradnom a munkától még a főnökkel is megromlik a viszony. Mikor ennyire összejön minden mit tegyek szerintetek? Beszéljek az igazgatóval mielőtt a mászakvezető kitenné a szűröm?
2020. febr. 19. 13:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%
Nem dolgoznék ilyen cigánykodó felettesek alatt.
2020. febr. 19. 13:15
 2/19 A kérdező kommentje:
Viszont a pénz nagyon jó meg a munkatársak között is vannak jó arcok. A műszakvezetőm nem néz semmibe egy ideje, nem értékeli azt sem, hogy januárban 5x vállaltam túlórát. Nem vagyok az a típus aki kerülné a munkát indokolatlanul.
2020. febr. 19. 13:17
 3/19 anonim ***** válasza:
57%
Az ilyen műszakvezetők hamar megbuknak ha ellenük fordultok,nem kell betojni ha így viselkedik jelezzétek a felettesének...
2020. febr. 19. 13:25
 4/19 A kérdező kommentje:
Jövő héten kedden megyek újra be a munkahelyre, de szinte biztos vagyok benne, hogy behivat majd az irodájába elbeszélgetésre. Ennél a cégnél különösen odafigyelnek a jó munkahelyi légkörre és az etikára, de az igazgató és még talán a termelésvezető sem gondolná hogy képes a műszakvezető viselkedni a beosztottakkal. 3 műszak van, valószínűleg kérni fogom a műszakvezető felettesétől, hogy helyezzen át másik műszakba. Amúgy a munkámmal nincs gond, mert teszem hiba nélkül a dolgom, de most nagyon összejöttek a magánéletemben a problémák.
2020. febr. 19. 13:37
 5/19 anonim ***** válasza:
57%
Volt minálunk is így ,sok lett rá a panasz aztán elküldték...
2020. febr. 19. 14:05
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Sehova sem kell fordulnod.

A táppénzes papír magáért beszél. Egyetlen egy tömondatban megmondod neki és hátra arc, kilépsz az irodájából.

Akció - reakció.

Lépjen ö akcióba ha gondolja, te meg reagálsz rá.

Nem kell félned, a törvény melletted áll.

2020. febr. 19. 14:15
 7/19 anonim ***** válasza:
67%

Képzeld a munkát adód ellenőrizheti is nem csak telefonálással doki felé, hanem meg is látogathat meglepiből.

Anno volt helyemen volt akik miatt vizsgálatok is indultak ezügyben.

Engem kórházba làtogatott meg főnököm 🤣

Meg egyszer otthon :

Egy szàl pólóba hörögve vörös lázas kócos fejjel nyitottam ajtót " maga mennyire unatkozik" és kinevettem.

Kapott kávét és messzebb tőlem, beszélgettünk egyet.

Ülj le a fő főnököddel, mutasd fel a dolgokat, vázold fel neki.

Én voltam úgy, hogy az orra alá dugtam a csekkeket, ha nem enged el, menjen el ő maga és fizesse be nekem, felmutattam a pénzt van nálam annyi.

Ha visszahozza a kis papírkákat, akkor adom a kesst is , közbe meg dolgoztam tovább.

2020. febr. 19. 14:49
 8/19 A kérdező kommentje:
Az lenne a normális, ha megvárná míg visszamegyek dolgozni és amennyiben nem tudom igazolni a távollétem utána pattoghatna. De úgy voltam vele tegnap elküldöm neki az orvosom telefonszámát aztán hívja fel kérdezze meg. Csak már most olyan stílust enged meg magának ami eléggé nyers és nem viselem el tőle. Vannak táppénzcsalók meg akik kerülik a munkát, de nem tudom hova tenni, hogy már most megkérdőjelezi betegségem valódiságát mielőtt az igazolást odatenném az asztalára.
2020. febr. 19. 15:27
 9/19 anonim ***** válasza:
57%

Ilyen tróger felettessel dolgozzon az akinek 6 elefántja van.

Egyébként meg ha leír ilyet SMS-ben hogy hazugsággal vádol én képernyőkepkent lementenem az üzenetet és a Hr-nek tovabbitanam az orvosi igazolással együtt.

2020. febr. 19. 17:27
 10/19 anonim ***** válasza:
43%

Lehet itt köpködni a műszakvezetőre, de teljesen érthető az álláspontja.

Az ő szemszögéből:

A munkavégzés napján, ami ráadásul hétvége, akkor telefonálsz be, hogy igazából nem mennél be, csak ha nagyon muszáj. Ez a kb. nincs kedvem dolgozni, de bepróbálkozok, hátha szint.

Nem engedtek el, erre másnap extra fontos, halaszthatatlan családi dolog jön közbe, amire szintén az nap kérsz szabit. (Ilyenek általában olyan piti dolgok, amit azért nem konkrétumokkal indokol az illető, mert röhejes kifogás lenne csak). És ha ez nem lenne elég, akkor következő napra már orvossal íratod ki magad, ismét aznap derül ki, hogy nem mész be dolgozni. Ráadásul hozzájön a kommunikáció stílusa is. Először még telefon, aztán már csak sms.

Ha innen nézed, teljesen jogos, hogy azt feltételezi kamuzol. Ha volt korábban is hasonló eset (aznapra szabikérés, hétvégi munkakerülés stb.) Akkor pedig pláne érthető.

2020. febr. 19. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!