A saját apám felettese lettem. Ti el tudnátok fogadni ezt a tényt a helyemben?
"hogy mással ez miért nem fordult még elő."
Én több olyan esetet láttam, ahol valaki a saját apjának vagy annyának a főnöke volt.
Ők ebből nem csináltak gondot.
Dolgoztam egy építőipari kft-nèl, a főnök a saját apja és öccse főnöke volt, sokszor ki sem fizette őket. Lecsalogatta őket 300-400 km-rel arrébb dolgozni 1-2 hónapra a legvégén meg kibökte, hogy "Amúgy ez ingyen meló volt."
A saját apja ment ki ezután hozzá, ràrúgta az ajtót és elvitt tőle egy csomó fúrót, lètràt, tv-t, minden értéket, de még ezek sem fedeztèk azt amit hivatalosan fizetnie kellett volna nekik.
"A legtöbb munkahelyen van egyfajta szabályzat, hogy közvetlen felettes-beosztott nem lehet közeli hozzátartozó. Persze a kiscégek mások..."
Sok helyen dolgoztam, de ilyen szabályzatot sehol nem látta. A mostani munkahelyem fővárosi 2000 fő feletti cég, és nincs ilyen.
"egy normális munkahelyen nem.is dolgozhathak együtt családtagok"
Sok nagy cégnél ott dolgozik a fél család, főleg kis településeknél ahol nincs is más lehetőség.
Vettünk fel már testvérpárt. Mindketten alkalmasak voltak - talán pénzfeldobással kellett volna dönteni ki jöhet?
Sokan ajánlották be a gyereküket, vejüket, testvérüket. A rokoni kapcsolat nem lehet akadálya, hogy egy alkalmas embert felvegyenek.
"Annyának? Ó te jó ég..Nem, ez nem normális."
Pl. mutter ajánlására felvették a gyereket. A gyerek okos, pár év után előléptetik. Anyut ki kellene rúgni emiatt?
(kétszer találkoztam ilyennel, egyik Teva gyógyszergyár - nem egy putri cég)
Én a nejem főnöke voltam, de az se okozott gondot.
"A saját apám felettese lettem. Ti el tudnátok fogadni ezt a tényt a helyemben?"
Simán. Te is megtetted azzal, hogy a beosztást elfogadtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!