Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek mennyiben fog...

Szerintetek mennyiben fog változni a cégek, munkaadók hozzáállása a járvány után?

Figyelt kérdés
Tudjuk, hogy a koronavírus még sokáig velünk marad. Sokan, főleg a nagyvárosokban 50-100 fős, egész épületszintet felölelő, egyterű irodákban zsúfolódnak össze. Én is ilyenben dolgoztam egy jó tíz éven keresztül. Megszokott volt, hogy az asztalokat szembe állították egymással, így bámulhattad naphosszat a kollégád elmélyült arcát, ha pedig köhögött, kaphattad az áldást az arcodba. Valamint az is megszokott volt, hogy betegen bejártak az emberek dolgozni. Köhögve, tüsszögve, taknyosan, lázasan, mert ez volt az elvárás. Sokszor egy feladatra csak egy ember létezett, én is ilyen munkakörben dolgoztam, ha leadás volt, betegen is bent kellett lennem, mert senki ne tudott helyettesíteni. Szerintetek ezek a sok főt foglalkoztató cégek át fogják ezt gondolni? A home office lehetőségét, illetve az asztalok távolabb helyezését? Esetleg kisebb egységekre leválasztani a nagy open office-t?

2020. ápr. 23. 13:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

Annyi fog változni, hogy megint odaköpi a főnök, hogy ha nem tetszik, el lehet ballagni, tízen várnak a helyedre. Annyira se fogja érdekelni a jóléted, mint eddig.

A fizetések is csökkenni fognak. Ennek egy jó módja lesz a HO, mert nem kell fizetni úti költséget, se semmit, a papirt, tinta patront te veszed, a netet, telefont te állod, és ha a pesti úrifiúnak nem tetszik a 180 nettó, majd megcsinálja valaki Borsodból, aki örül, hogy van munka.

Nem lesz ez neked jó sose, attól nem kell félni.

2020. ápr. 23. 16:01
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Jobban féltem a páromat attól, hogy amikor visszaszabadulnak az open officeba, akkor az irodák karbantartása légkondicionálás szempontjából nem volt/lesz megoldva. Tökéletes időzítés ez a legionella baktériumnak
2020. máj. 1. 09:04
 13/15 anonim ***** válasza:

Eddig ha egy alkalmazott állásinterjúra jelentkezett, és nem kapta meg amit akart, mondhatta hogy "nem baj megyek máshova", ő volt felül.

Viszont most fordult a kocka, a sok leépítés miatt már a cég mondhatja, hogy "nem baj majd jön más". Ez méginkább elősegíti, hogy nem dolgozóközpontúak lesznek az intézkedések, hanem a kialakult helyzet miatti gazdagási terheket próbálják enyhíteni, azaz a cég érdekeit nézik.

2020. máj. 20. 13:06
 14/15 anonim ***** válasza:
Egyes épületgépész mérnökök és egyéb mérnökök életveszélyesek, főleg a tudálékosak. Az ő felelősségük hogy mindenhol kiiktatják az ablakokat és emberkísérleteket folytatnak a légkondival és mesterséges szellőzéssel, szóval amilyen nagy hangon magyarázák hogy de nem kell ablak, meg hogy kell az iroda, még a normális cégvezetőket is bepalizzák.
2020. dec. 19. 23:41
 15/15 anonim ***** válasza:
Nyilván azért teszik ezt hogy eladják a szrjaikat.
2020. dec. 19. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!