Szerintetek mennyiben fog változni a cégek, munkaadók hozzáállása a járvány után?
Egy ideig még jobban kizsákmányolják az alkalamzottakat.
... mert megtehetik.
Nem, a legtöbb céget nem fogja továbbra sem érdekelni, hogy a munkavállalónak jó legyen.
Szerintem a home office tekintetében engedékenyebbek lesznek betegség esetén (persze olyan munkaköröknél, ahol működik a home office).
Szerintem egyik cégvezetőnek sem hiányzik, hogy valaki betegség miatt home office-t kérjen, ne kapja meg, bemenjen náthásan-köhögve dolgozni, aztán kiderül hogy hoppá, vírusos volt... Szóval szerintem ettől azért tartanak majd a cégvezetők.
"Az asztalokat meg nem széthúzni kell, hanem az embereknek személyes higiéniai ismereteiket átadni."
Igen, remélhetőleg wc használat után többen mosnak majd kezet. DE egy tünetmentes koronavírusos puszta kilégzéssel, beszéddel is észrevétlenül terjeszti a betegséget, egy szellőzetlen sok fős irodában ez nagyon kockázatos. Egy ilyen iroda nagyon "sokszínű" tud lenni az ott dolgozók immunitása tekintetében. Sokan dolgoznak akik krónikus betegséggel, autoimmun vagy cukorbetegséggel élnek, és ők nagy veszélyben vannak. Nem kell ehhez idősnek lenni.
Ahol jelenleg dolgozom, ott mérföldekre ülünk egymástól nagy monitorok előtt. Kisebb irodában is terjed a betegség.
Ráadásul engem pl nyomasztanak a szűkebb terek.
A home office elterjedhetne.
Kérdező, ne akarj semmilyen bokszban, vagy kalitkában üldögélni, mert még légkondi esetén is meg fogsz fulladni nyáron. Dolgoztam így, emiatt mondtam fel.
Nem tudom, hogy ezt Amerikában hogy oldják meg - gyanítom sehogy - mert ott olyan szinten kapaszkodnak a munkahelyekbe, hogy (láthatod a filmeken is) este 10-kor engedélyt kérnek, hogy hazamehessenek.
Egyébként dolgoztam számviteli osztályon, 15-20-an egy szobában, a kutya nem foglalkozott vele, hogy ki és merre fordítja az asztalát, mivel nem ügyféltérben volt.
Ha nem akarsz szembe ülni a kollégáddal, akkor ülj neki háttal, mert abba ne reménykedj, hogy most minden munkaadó milliós beruházásokat fog csinálni, csakhogy ne köhögjetek egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!