Mièrt kell a munkahelyen értékelést készìteni az alkalmazottakról, amikor nincs értelme?
Ja, hogy te azt se tudod miről beszélsz...
Az értékelést nem a frissen felvett, "pár napos" dolgozóról csinálják.
Sok helyen van persze próbaidő végén értékelés, de az inkább arról szól, hogyan sikerült beilleszkedni, átvenni a tudást, és merre kell tovább fejlődni, hogy olyan tagja legyen valaki a csapatnak, mint a munkáltató elvárja.
A rendszeres időközönként elvégzett értékelés meg mindkét fél érdeke. A dolgozó kap visszajelzést a teljesítményéről és arról milyen területen mit várnak el tőle, milyen irányba halad a fejlődése, karrierje stb stb. A cég pedig kap egy visszajelzést a dolgozótól a céges ügyekre vonatkozólag.
Persze én megértem, hogy annak, aki lehúz 40 évet a tápláléklánc alján és sem tudása, sem hajlandósága kitörni erről a szintről, az frusztrációnak éli meg, hogy túlnőnek rajta és elment mellette az idő, az emberek, és a világ úgy összességében. De ilyenkor szoktam azt mondani, hogy aki nem hajlandó sem az együttműködésre, sem az előrejutásra, annak csinálhat az ember bármilyen értékelést, fejlesztési tervet, vagy bármit, annak semmi se lesz jó, de nem is fog jutni sehova.
"Persze én megértem, hogy annak, aki lehúz 40 évet a tápláléklánc alján és sem tudása, sem hajlandósága kitörni erről a szintről, az frusztrációnak éli meg, hogy túlnőnek rajta és elment mellette az idő, az emberek, és a világ úgy összességében. De ilyenkor szoktam azt mondani, hogy aki nem hajlandó sem az együttműködésre, sem az előrejutásra, annak csinálhat az ember bármilyen értékelést, fejlesztési tervet, vagy bármit, annak semmi se lesz jó, de nem is fog jutni sehova."
Megkérdezheted hová jutottam el és törtetés nélkül... szívesen megadom az adataimat, érdeklődzhett felőlem!
Amennyiben ez a 'sehová', irtó jól érzem magamat benne. :))))))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!