Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti mit szólnátok ahhoz, ha...

Ti mit szólnátok ahhoz, ha egy magasabb beosztású, bár csak kollégátoktól azt hallanátok, hogy: "Használtautót olyan venni, mint használt óvszert. "?

Figyelt kérdés

A cég ahol dolgozom, a korona vírus krízis kapcsán kültött ma szét gépjárművekkel kapcsolatos újabb körlevet. Ellöbbiről jutott eszembe, a kérdésem tárgya.

Kívételesen szerencsés vagyok, mert személyesen nem érint. Már az egyetemi sikeres felvételre, a korábban vidékre költözött apai nagyszüleimtől új autót kaptam. ... A hasonlattal élő kollégám Nyugat-Europában született, viszonylag gazdag magyar nemesi családban.

2020. ápr. 15. 20:52
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Szerintem is bunkóság, leszólni azokat az embereket, akik nem tehetik meg hogy új autót vegyenek. Legtöbb magyarországi, a szakmájában legtöbbet nyújtó orvos sem teheti meg például.

Amúgy a szex az autóban egy elterjedt szokás. Minnél drágább újonan egy autó, annál valószínübb, hogy használják szexre is.

2020. ápr. 15. 22:05
 12/28 anonim ***** válasza:
32%
A használtautó piacnak kicsit szélesebb a felvevő köre mint a használt óvszer piacnak. Egyrészt mert egy új autó tipustól függetlenül kb 30%ot veszít az értékéből amint kigurul a szalonból, így sokan bár megtehetnék sem vesznek új autót. Másrészt meg ez is nézőpont kérdése, lehet neked vettek egy új Fordot vagy Toyotát a szüleid amit én a használt 7es bmw-mel (2014es,tavaly vettem) belevasalok az aszfaltba. Míg te egyszerűen nem tudsz olyan autót venni amivel letolhatnál a belső sávból. Világ életemben használtautó párti voltam, és azon belül is a presztizs modelleké. Ha a mostanit lecserélem, akkor is használtra, de olyanra hogy maradjak az utak királya ^^
2020. ápr. 15. 22:33
 13/28 A kérdező kommentje:

Szerintem sem volt - finoman szólva szép - ?~elszólás~? a kollégám részéről amit mondott.

#12 Már a negyedik új atom van, második ebből amit én vettem. Most prémium mârkás német autóm van. Tehát a 7-es mototorizáltságától függ melyik az erősebb. Letolni

2020. ápr. 15. 23:11
 14/28 A kérdező kommentje:
Letolni meg, valószínüleg kölcsönösen letudnánk egymást.
2020. ápr. 15. 23:12
 15/28 A kérdező kommentje:
A járvány elött renszeresen jártam céges ügyekben német autópályákon. Tehát nekem nem felvágásból van gyors, ami fontosabb bíztonságos és megbízható autóm.
2020. ápr. 15. 23:28
 16/28 A kérdező kommentje:
rendszeresen ;)
2020. ápr. 16. 00:06
 17/28 A kérdező kommentje:

Nem felvágásból írtam magamról. Arról van szó csak, hogy én eddig olyan autót vettem amilyen akartam. Ebben olyan vagyok mint a fent említett kollégám.

De ilyent, amit mondott én nem mondanék még neki sem. Igaz nem is gondolnék.

Csak sok minden eszembejutott róla.

Várok még válaszokat a kérdésre!

2020. ápr. 16. 10:36
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Bár csak apja is vett volna óvszert, legalább használtat!
2020. ápr. 16. 15:15
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. autóból és lakásból szívesebben is veszek használtat. Kijön egy új típus, orrba-szájba reklámozzák ..... aztán pár év múlva majd kiderül, hogy szerencsés alkotás volt-e, vagy N db komoly típushibával küszködik, és mindenki szidja, akinek volt ilyen. Amelyik típus 5-10 éve jött ki, ott már van tapasztalat, hogy jól sikerült típus-e, vagy nem.
2020. ápr. 16. 15:23
 20/28 A kérdező kommentje:

#18 Egy durva elszólása miatt? Jó tényleg durván sznob. Velem bíztos az a baja, hogy nem vagyok "kékvérű"/"nemesi szarmazású".

Meg hogy nem bratyizok vele. De amúgy ritka becsületes és korrekt kolléga.

#19 A komolyabb problémák jelemzően például facelift-ig kiderülnek, ha tudják orvosolják akkor. De a kifutó modellek meg már túl vannak egy első tulajos használati időn.

Mind a két új választ (is) köszönöm!

Sok mindent, ami mások válaszában olvastam nekem is eszembe jutott. Nem rúgozram rajta. Ha nincs ez a korona krízis lehet át is síklok rajta.

2020. ápr. 16. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!